4 συνταγές που μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία πόνων σπονδυλικής στήλης αρθρόσεων και πλάτης

Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία πόνων σπονδυλική στήλη στην πλάτη και τα πόδια
Όπως συμβαίνει σε όλους τους οργανισμούς, το σώμα μας με το πέρασμα του χρόνου φθείρεται Οι αρθρώσεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην φθορά, λόγω της τριβής και της πίεσης στις οποίες υποβάλλονται συνεχώς. Οι αρθρώσεις είναι τα σημεία εκείνα όπου δύο οστά συναντώνται. Αποτελούνται από τους συνδέσμους, τους τένοντες και τους χόνδρους που έρχονται σε επαφή και τους γύρω μύες.
Η άρθρωση του γονάτου είναι η μεγαλύτερη άρθρωση στο ανθρώπινο σώμα. Δέχεται τεράστια πίεση, καθώς επιτρέπει την κίνηση στα πόδια, ενώ παράλληλα στηρίζει και σηκώνει όλο το πάνω μέρος του σώματος. Με τον καιρό, οι χόνδροι στις άκρες των οστών, που συμμετέχουν στην άρθρωση του γόνατου, μπορεί να αλλοιωθούν από τη φθορά.
Επιπλέον, υπάρχουν θύλακες με αρθρικά υγρά που λιπαίνουν την άρθρωση και την κρατάνε λειτουργική. Αυτοί οι θύλακες μπορεί να ερεθιστούν ή να εμφανιστεί φλεγμονή όταν τραυματιστούν, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση θυλακίτιδας.


Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι που οδηγούν στον πόνο στις αρθρώσεις:

  • Οστεοαρθρίτιδα – είναι μια χρόνια πάθηση που εμφανίζεται όταν ο χόνδρος μεταξύ των οστών καταστραφεί.
  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα – είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει τις αρθρώσεις προκαλώντας τους οίδημα.
  • Θυλακίτιδα – είναι η φλεγμονή που παρουσιάζεται στους θύλακες αρθρικών υγρών που βρίσκονται είτε μπροστά είτε ακριβώς πίσω από την επιγονατίδα.
  • Ανοσοφλεγμονώδεις καταστάσεις
  • Τραυματισμός / Καταπόνηση
  • Μόλυνση
  • Τενοντίτιδα – φλεγμονή των τενόντων
  • Ουρική αρθρίτιδα (ποδάγρα) – είναι μια μορφή αρθρίτιδας στην οποία το ουρικό οξύ συσσωρεύεται σχηματίζοντας κρυστάλλους ουρικού οξέος που εγκαθίστανται στην άρθρωση.
Όσα πρέπει να ξέρομε σε ένα video:
Τι μπορεί να κρύβουν οι συχνοί πόνοι σε μέση, γόνατα και αυχένα;


***** Συνταγή ***** 
Πριν από καιρό διάβασα τη συμβουλή ενός στρατιωτικού γιατρού σχετικά με το πώς να κρατήσετε τις αρθρώσεις σας σε καλή κατάσταση και ταυτόχρονα να εξαλειφθούν πολλά από τα προβλήματα που συνδέονται με αυτά. Έλεγξα για τον εαυτό μου, τους φίλους μου και ο ίδιος πεπεισμένος ότι αυτή η συνταγή ήταν πραγματικά – ένα θαύμα! Εάν έχετε προβλήματα με στις αρθρώσεις, την πλάτη, τα πόδια, ή το λαιμό, αυτή είναι η συνταγή για εσάς.


Η συνταγή έχει ως εξής:

  • Σε Κάθε κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε 150 γρ βρώσιμη ζελατίνη (150γρ – για θεραπεία ενός μήνα.
  • Το βράδυ, ρίξτε 5 γρ ζελατίνη (σε δύο επίπεδα κουταλάκια του γλυκού) και ένα τέταρτο φλιτζάνι κρύο (από το ψυγείο) νερό.
  • Ανακινείστε και αφήστε το να σταθεί μέχρι το πρωί (εκτός ψυγείου).
  • Η ζελατίνη θα διογκωθεί και θα μετατραπεί σε ζελέ τη διάρκεια της νύχτας.
  • Το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι. Μπορείτε να προσθέσετε χυμό και να φτιάξετε ένα μείγμα μελιού με νερό ή να ανακατέψετε με γιαούρτι ή ξινή κρέμα. Ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο της αρεσκείας σας..
  • Όσοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για πόνο στις αρθρώσεις, την πλάτη, τα πόδια, πόνο στη σπονδυλική στήλη, το λαιμό κλπ μετά από μια εβδομάδα παύουν να υφίστανται.
  • Η Διάρκεια της θεραπείας είναι ένας μήνας. Επαναλάβετε ξανά σε 6 μήνες. Αυτός είναι ένας τρόπος για την αποκατάσταση της «λίπανσης» των αρθρώσεων.
Γιατί είναι η ζελατίνη είναι τόσο ευεργετική για τις αρθρώσεις;
Ζελατίνη – ένα προϊόν ζωικής προέλευσης, που λαμβάνεται στο αποτέλεσμα της επεξεργασίας του συνδετικού ιστού των Μεγάλων κερασφόρων ζώων – τένοντες, οστά, χόνδρος, κολλαγόνο είναι στην πραγματικότητα στην πιο αγνή της μορφή. Έχει θετική επίδραση στην κατάσταση των εσωτερικών ινών και μικρών σκαφών.

Έχει δύο αμινοξέα: προλίνη και hidrosiprolin(υδροξυπρολίνη), οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στην ανάκαμψη του συνδετικού ιστού. Ζελατίνης σε θέση να αυξήσει την ανάπτυξη και την έκταση του συνδετικού ιστού, η οποία είναι πολύ σημαντική σε νοσούσες αρθρώσεις.


*Η προλίνη (σύντμηση Pro ή P) είναι ένα α-αμινοξύ. Είναι ένα από τα πρωτεϊνογενετικά αμινοξέα και στο DNA κωδικοποιείται με τα κωδικόνια CCU, CCC, CCA, και CCG. Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να συνθέσει προλίνη από άλλες ενώσεις, άρα δεν είναι διατροφικός απαραίτητο αμινοξύ. Είναι το μοναδικό πρωτεϊνικό αμινοξύ το οποίο ενσωματώνει στο μόριό του μια δευτεροταγή αμίνη, δηλαδή το αμινικό άζωτο ενώνεται με δύο αλκυλομάδες (R1-N(H)-R2).


*Η υδροξυπρολίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο κολλαγόνο. Η απέκκριση της υδροξυπρολίνης στα ούρα είναι ένας χρήσιμος δείκτης του μεταβολισμού (αποδόμησης) του κολλαγόνου. Αντανακλά τον ρυθμό αποδόμησης των οστών και έτσι είναι μία καλή εξέταση για την παρακολούθηση της κατάστασης στη νόσο Paget.


Η ζελατίνη είναι ένα χρήσιμο προϊόν εξαιρετικής ποιότητας για τη βελτίωση της υγείας:

  • Ενισχύει τις αρθρώσεις και καρδιακό μυ
  • Βελτιώνει το μεταβολισμό
  • Αυξάνει την πνευματική ικανότητα
  • Διατηρεί τη κατάσταση του δέρματος υγιή
  • Δίνει ελαστικότητα και την αντοχή των τενόντων και των συνδέσμων
  • Εμποδίζει την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας
  • Οδηγεί σε βελτίωση της ανάπτυξης και τη δομή των μαλλιών και των νυχιών (βλ σπιτικό σαμπουάν με ζελατίνη και μάσκα ζελατίνη για όλους τους τύπους μαλλιών)
  • Αναντικατάστατο στη δυσπλασία
Ακολουθήστε την συνταγή και θα δείτε ότι τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα

πηγή https://ntourntoubaki.blogspot.gr/2015/04/7.html

πηγή https://therapeftis.blogspot.gr/2015/05/7.html



***** NEW UPDATE 1 ***** 
Η σπονδυλική στήλη, ο πόνος στην πλάτη και το πόδι, εμφανίζονται συνήθως λόγω της καθιστικής ζωής ή της ακραίας φυσικής δραστηριότητας.

Σταματήστε να ανησυχείτε γιατί υπάρχει μία φυσική λύση για τα προβλήματά σας. Αν αρχίσετε να καταναλώνετε αυτό το φάρμακο, θα νιώσετε τις θετικές αλλαγές από τις πρώτες κιόλας μέρες. Αν συνεχίσετε την κατανάλωση, αποφύγετε πλήρως τους πόνους μέσα σε δύο μήνες.
Δοκιμάστε αυτήν την φυσική θεραπεία και δεν θα αναγνωρίζετε την ραχοκοκαλιά σας. Κάθε πράγμα που είναι ιδιοφυές είναι πραγματικά πολύ απλό και προσιτό.
Αν θέλετε να ξεχάσετε τον πόνο σπονδυλική στήλη, θα πρέπει να λάμβάνετε τα ακόλουθα φρούτα κάθε βράδυ, για δύο μήνες.

Συστατικά
  • 1 αποξηραμένο σύκο
  • 1 αποξηραμένο βερίκοκο
  • 5 αποξηραμένα δαμάσκηνα
Αυτά τα φρούτα περιέχουν ουσίες που προκαλούν την αναγέννηση των ιστών, οι οποίες συνδέουν τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Τους κάνουν σκληρούς και δυνατούς. Οι σπόνδυλοι αρχίζουν να στέκονται στα δικά τους μέρη, φυσικά , χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική χειροκίνητη διόρθωση.
Δοκιμάστε αυτήν την θεραπεία και δεν θα το μετανιώσετε!
Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για τον πόνο στον σκελετό. Είναι χρήσιμο τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. * Επιμέλεια :Μαρία Κρεμμύδα




***** NEW UPDATE 2 ***** 
Μια Αρχαία Ελληνική συνταγή δυναμώνει και αποκαθιστά τα κόκκαλα, τα γόνατα και τις αρθρώσεις
Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς υγείας, η κακή στάση σώματος, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για τους πόνους στη μέση, στην πλάτη, στις αρθρώσεις και στα πόδια. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να τη διορθώσουμε, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές.

Επιπλεόν, σας συνιστούμε τη χρήση της παρακάτω φυσικής συνταγής που είναι ικανή να δυναμώσει και να αποκαταστήσει τα κόκκαλα και τις αρθρώσεις σας και να σας ανακουφίσει από τον πόνο.


Αυτή η απλή συνταγή προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα και παρέχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.


Οδηγίες για να την φτιάξετε:


Συστατικά

  • 1κιλό ανθόμελο
  • 10 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος
  • 50γρ σπόροι κολοκύθας
  • 5 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 50γρ ηλιόσποροι
  • 50γρ σπόροι σιταριού

Μέθοδος προετοιμασίας

Αναμείξτε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά και αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο.

Χρήση:

Πρέπει να τρώτε μια κουταλιά της σούπας από αυτό το μείγμα πριν το πρωινό σας και το μεσημεριανό σας.
Η κατανάλωση αυτής της ισχυρής φυσικής θεραπείας θα ενισχύσει το μεταβολισμό, τις αρθρώσεις, την καρδιά τους μυς σας και θα αποκαταστήσει και θα ενισχύσει την ελαστικότητα των συνδέσμων και των τενόντων.
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr via healthyfoodhouse.com
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr



***** NEW UPDATE 3 ***** 
Αλοιφή για τον Πόνο στις Αρθρώσεις, στα Γόνατα & στα Οστά
Ευτυχώς για τα γόνατά μας, υπάρχουν φυσικές θεραπείες που μειώνουν τη φλεγμονή και απαλύνουν τον πόνο .
Η ακόλουθη συνταγή ενδείκνυται για τον πόνο στην άρθρωση του γόνατου και ανακουφίζει τρίβοντας με την παρακάτω αλοιφή την περιοχή. Περιέχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά συστατικά, που η αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχθεί. Ας δούμε ένα ένα τα συστατικά.

1. Πιπέρι Καγιέν
Το πιπέρι καγιέν χρησιμοποιήθηκε από τους ιθαγενείς της Αμερικής εδώ και χιλιετίες για την ανακούφιση του πόνου. Η καψαϊκίνη είναι το δραστικό συστατικό της πιπεριάς αυτού του φυτού και ανακουφίζει από τον πόνο μέσω διάφορων μηχανισμών δράσεως.
Αρχικά, η καψαϊκίνη μπλοκάρει τη νευρομεταφερόμενη χημική «ουσία Ρ» και την εμποδίζει να φτάσει στον εγκέφαλο. Δεύτερον, όταν εφαρμόζεται τοπικά, διεισδύει και απορροφάται από το δέρμα αδρανοποιώντας τις νευρικές ίνες που ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα του πόνου. Μέσω του δέρματος, η καψαϊκίνη εμποδίζει τις νευρικές ίνες να διαβιβάζουν σήματα πόνου στον εγκέφαλο. Τέλος, η καψαϊκίνη αποτρέπει τον πόνο από το να εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές.
Μια μελέτη έδειξε ότι εφαρμόζοντας στο σημείο του πόνου έμπλαστρο με συγκέντρωση 8% καψαϊκίνης με μία και μόνο ωριαία εφαρμογή, είχε σαν αποτέλεσμα ο πόνος να μειωθεί για διάστημα 12 εβδομάδων (1).
Η καψαϊκίνη στο πιπέρι καγιέν είναι επίσης αποτελεσματική για εφαρμογή σε φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, όπως στην ψωρίαση και το έκζεμα.


2. Μηλόξυδο
Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την ανθρώπινη υγεία και έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Το μηλόξυδο είναι ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδες και μπορεί να ανακουφίσει από τη δυσκαμψία της άρθρωσης. Το οξικό οξύ στο μηλόξυδο διαπερνά το δέρμα και μπορεί να βοηθήσει στο να διαλυθούν οι κρύσταλλοι ουρικού οξέος που συγκεντρώνονται στην άρθρωση. Επίσης το οξικό οξύ έχει βρεθεί ότι παρέχει αποτελεσματική ανακούφιση στην περίπτωση της τενοντίτιδας, καθώς και σε άλλες φλεγμονές των αρθρώσεων (2). Επιπλέον, το μη φιλτραρισμένο μηλόξυδο περιέχει συστατικά και μέταλλα που θρέφουν τα οστά, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, και φωσφόρο.


3. Ελαιόλαδο
Είναι γνωστές οι αντι-φλεγμονώδεις και μαλακτικές ιδιότητες του ελαιολάδου, ενώ παράλληλα αποτελεί το ιδανικό έλαιο βάσης διάλυσης των άλλων λιποδιάλυτων συστατικών.

4. Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδες, ενώ παράλληλα αναστέλλει την υπερβολική ανοσοαπόκριση που οδηγεί σε φλεγμονή. Σε μια έρευνα του 2014 κατά την οποία εφαρμόστηκε τοπικά τζίντζερ στις αρθρώσεις ασθενών με οστεοαρθρίτιδααποδείχθηκε πως υπήρξε ανακούφιση από τον πόνο μέσα σε μια εβδομάδα και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, δηλαδή για 24 εβδομάδες.
«Η τοπική χρήση του τζίντζερ για θεραπευτικούς σκοπούς βρέθηκε πως σχετίζεται με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τονώνοντας τη φυσική κατάσταση, μειώνοντας τον πόνο, αυξάνοντας την ευεξία, ενώ παράλληλα έχει ολική επίδραση εναντίον της οστεοαρθρίτιδας. Η μη επεμβατική τοπική χρήση του τζίντζερ οδηγεί στην αποφυγή της χρήσης επικίνδυνων συμβατικών φαρμάκων και χειρουργικών επεμβάσεων. Επομένως, έχει τη δυνατότητα να καθυστερεί και, ενδεχομένως, να αναιρεί την εφαρμογή τέτοιων επεμβατικών θεραπειών» (3).
Φυσική συνταγή για τις αρθρώσεις και τα γόνατα που σταματά τον πόνο πόνο
Φτιάξτε αυτή την αλοιφή και εφαρμόστε τη σε κάθε άρθρωση που αισθάνεστε ενοχλήσεις για τη μείωση της φλεγμονής και την ανακούφιση από τον πόνο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τις δόσεις των συστατικών. Μερικές φορές η εντριβή μπορεί να γίνεται δύσκολα λόγω της θερμότητας, έτσι προσθέτοντας λίγο περισσότερο ελαιόλαδο μειώνουμε το κάψιμο και κάνουμε την αλοιφή πιο ευχάριστη στην εφαρμογή της.
Τα συστατικά στα οποία αναφερθήκαμε μπορούν να μειώσουν επίσης τη φλεγμονή και όταν καταναλώνονται με τις τροφές.

Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ωμό και αφιλτράριστο μηλόξυδο μηλίτη 
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ελαφρά θερμασμένο
  • ένα κομμάτι ρίζας τζίντζερ περίπου ενός εκατοστού, καλά τριμμένο

Οδηγίες:
Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπολ στο οποίο έχετε ρίξει από πριν το μηλόξυδο ή το ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή.
Απλώστε την αλοιφή στην πληγείσα περιοχή δύο φορές την ημέρα και αφήστε τη να κάτσει για 20 λεπτά κάθε φορά.
Ξεπλύντε το σημείο με χλιαρό νερό και αφήστε το να στεγνώσει.
Αποθηκεύστε την αλοιφή που περίσσεψε στο ψυγείο για να την χρησιμοποιήσετε αργότερα. Κάθε φορά πριν τη χρησιμοποιήσετε ανακινήστε τη καλά.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο https://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.

Οι παραπομπές που υπάρχουν στο άρθρο:


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του