Ψωρίαση νέα αποτελεσματική θεραπεία

Ψωρίαση, αλοιφή και συμβουλές


Η ψωρίαση είναι μια φλεγμονώδης, χρόνια, κληρονομική, μη μεταδοτική νόσος του δέρματος που εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία και συχνά επηρρεάζει και τις αρθρώσεις.
Επηρρεάζει περίπου το 2%-3% του πληθυσμού, χωρίς διάκριση σε άντρες και γυναίκες. Υπάρχουν διάφορες μορφές ψωρίασης και συνήθως διακρίνονται βάσει του σημείου εμφάνισής τους και της μορφολογίας των βλαβών. Η κλινική εικόνα της νόσου είναι υπερυψωμένες, ερυθηματώδεις πλάκες δερματικού ιστού, οι οποίες καλύπτονται από αργυρόχρωμα λέπια, που προκαλούν έντονο κνησμό που με τη σειρά του οδηγεί σε εκδήλωση πληγών και πόνο. 

# Διαβάστε προσεκτικά την παρακάτω προειδοποίηση
Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. 
Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.
Οδηγίες χρήσης των βοτάνων Τα φαρμακευτικά βότανα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, κυρίως από όσους παίρνουν άλλα φάρμακα ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και από τις εγκύους, τις θηλάζουσες και βέβαια τα παιδιά και τους εφήβους. Τα φαρμακευτικά βότανα δεν αποτελούν πανάκεια, ούτε πρέπει να τα καταναλώνουμε χωρίς μέτρο και με την προσδοκία ότι θα γιατρέψουν όλες τις ασθένειες. Οτιδήποτε είναι φυσικό δεν σημαίνει ότι είναι και απολύτως ασφαλές. Έτσι, τα φαρμακευτικά φυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση και βάσει των συμβουλών των ειδικών, που τα γνωρίζουν καλά. 
Δοσολογία Οι ποσότητες στις οποίες μπορούμε ή πρέπει να καταναλώνουμε τα φαρμακευτικά φυτά είναι πολύ δύσκολο να καθοριστούν με ακρίβεια. Η σωστή δοσολογία εξαρτάται κάθε φορά από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η σωματική διάπλαση, η ασθένεια του ατόμου που τα καταναλώνει, καθώς επίσης και από το αν παίρνει άλλα φάρμακα ή αν έχει και άλλα προβλήματα υγείας. Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είναι όλα τα βότανα, από όπου κι αν προέρχονται, της ίδιας δραστικότητας, καθώς αυτή ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, καλλιέργειας, συγκομιδής, αποξήρανσης, φύλαξης κ.λπ. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι μία επαρκής ποσότητα για έναν ενήλικο που έχει λάβει υπόψη όλες τις αντενδείξεις είναι ένα φλιτζάνι έγχυμα ή αφέψημα τη φορά. Για περισσότερες συμβουλές, ή για συστηματική χρήση, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.
Οι μορφές των βοτάνων Αφέψηµα : Το φυτό βράζει μαζί με το νερό, συνήθως για 5-10΄, και στη συνέχεια το διηθούμε. Χρησιμοποιείται για τα ξυλώδη μέρη, όπως οι ρίζες ή οι φλοιοί.
Έγχυµα : Είναι μέθοδος που ενδείκνυται για τα φύλλα, τα άνθη και τα πέταλα, αλλά όχι για τις ρίζες. Επίσης, χρησιμοποιείται και όταν δεν θέλουμε να φύγουν τα πτητικά συστατικά, όπως στις περιπτώσεις των αρωματικών φυτών. Για να το παρασκευάσουμε, βράζουμε το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βότανο. Κατόπιν, αφήνουμε το μείγμα έτσι για 5-10΄ και στη συνέχεια το διηθούμε. 
Πού βρίσκουμε τα δραστικότερα : Είναι διαδεδομένη η λανθασμένη άποψη ότι τα άγρια φυτά είναι πιο δραστικά από τα καλλιεργούμενα. Όταν στα καλλιεργούμενα φυτά οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, η περιποίηση των φυτών και η εποχή συλλογής, η φύλαξη (μέρη σκοτεινά και όχι υγρά) και η αποξήρανση (όταν χρειάζεται) είναι σωστές, τότε δεν παρατηρούνται ουσιαστικές διαφορές από τα άγρια. Επίσης, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τα βότανα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός χρόνου από τη στιγμή της συλλογής τους.
**Απόσπασμα από άρθρο του https://www.vita.gr/ σε συνεργασία με δρ. ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΛΤΣΑ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
#

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος αλλά συνήθως εντοπίζεται στους αγκώνες, τα γόνατα, τα ακροδάκτυλα και το τριχωτό της κεφαλής. Η ψωρίαση έχει ιδιαίτερα βαθύ και αρνητικό αντίκτυπο, ψυχολογικό και λειτουργικό, στη ζωή του ασθενούς.




Η παθολογία της νόσου δεν είναι ακόμα γνωστή, γιαυτό και δεν υπάρχει μέχρι σήμερα μόνιμη θεραπεία. Είναι όμως γνωστό πως συνδέεται με γενετικούς παράγοντες, οφείλεται στην υπερπαραγωγή δερματικών κυττάρων και εμφανίζει εξάρσεις και υφέσεις. Η αντιμετώπιση της είναι τοπική, με κρέμες και αλοιφές πάνω στη βλάβη, ή συστηματική σε πιο βαριές καταστάσεις, με φάρμακα από το στόμα ή ενέσεις. Τα κορτικοστεροειδή (κορτιζόνη) είναι η πρώτη "λύση" που θα σας προτείνει ο δερματολόγος.


Δεδομένο: Η ψωρίαση είναι χρόνια νόσος.  
Ερώτηση #1: Είναι λύση η κορτιζόνη για όλη την υπόλοιπη ζωή;
Ερώτηση #2: Για πόσο καιρό μπορεί κάποιος να παίρνει κορτιζόνη με ασφάλεια;
"Μόνο ένας ψωριασικός μπορεί να καταλάβει πραγματικά έναν άλλο ψωριασικό"

Αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Σίγουρα θα έχετε στο περιβάλλον σας έναν άνθρωπο που πάσχει (υποφέρει, το πιο σωστό) σιωπηλά από τη νόσο. Ίσως και να μπορέσετε να τον βοηθήσετε με την αλοιφή και τις παρακάτω συμβουλές που θα παρουσιάσω.

Για την αλοιφή κατά της ψωρίασης θα χρειαστείτε: 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο karité (Shea butter)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι από κουκούτσι βερίκοκου (Apricot kernel oil)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι νυχτολούλουδου (Evening primrose oil)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας (Coconut oil)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού λάδι βιταμίνης Ε
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο*
*Τα παρακάτω αιθέρια έλαια αποδείχτηκαν πως δρουν ενάντια στη ψωρίαση. Χρησιμοποιήστε ένα ή συνδυάστε μέχρι δύο, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

  • Περγαμόντο: Θεραπεύει τις δερματικές πλάκες
  • Λεβάντα: Για την ανακούφιση από το κνησμό
  • Μελισσόχορτο: Για τον ερεθισμό
  • Γιασεμί: Για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα
  • Γεράνι: Για ξηρό και ερεθισμένο δέρμα
  • Tea tree: Ως αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες

Λιώνουμε καλά, σε bain marie και σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο 
karité, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα έλαια και τη βιταμίνη Ε. Αυτή είναι η βάση για τη κρέμα. Έπειτα προσθέτουμε το ή τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Τοποθετούμε το μίγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιείστε όσες φορές κρίνετε οτί χρειάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διατηρείται για 3 μήνες σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον.

Σημειώσεις
  • Τα έλαια και το βούτυρο karité που θα χρησιμοποιήσετε να είναι κλάσης Α, για καλλυντική ή φαρμακευτική χρήση.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποιο έλαιο από τα παραπάνω με άλλο, που πιστεύετε ή ξέρετε οτί θα σας βοηθήσει παραπάνω. Προτείνεται επίσης το Neem oil, το λάδι κάνναβης, το λάδι Argan, η αλόη, το λάδι νυχτολούλουδου και από τα μπαχαρικά οκουρκουμάς, σε σκόνη ή αιθέριο έλαιο.
  • Η βιταμίνη Ε κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά, μη την αμελήσετε σε καμία περίπτωση. Επίσης και η βιταμίνη D³ μπορεί να βοηθήσει.
  • Αν δε μπορείτε να ξεβγάλετε εύκολα την αλοιφή με το λούσιμο, προσθέστε στο σαμπουάν σας λίγη σόδα φαγητού.

Πέρα από τις κρέμες και τα φάρμακα που θα αναγκαστείτε να βάλετε πάνω στις ενοχλητικές ψωριασικές πλάκες, είναι επιβεβλημένη ανάγκη να αναθεωρήσετε το lifestyle σας. Διατροφικές συνήθειες, καθημερινή ρουτίνα, ψυχολογικό υπόβαθρο και έξεις, πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο και να αναθεωρηθούν, αν θέλετε να κρατήσετε σε ύφεση τη νόσο για πάντα.

Πως Να Απαλλαγείτε Από Την Ψωρίαση - Διατροφή & Φυσικές Θεραπείες

Ανακαλύψτε πως να απαλλαγείτε από την ψωρίαση επιλέγοντας την κατάλληλη διατροφή και αποφεύγοντας ορισμένες τροφές που την ενισχύουν. 
Υπάρχουν επίσης ορισμένες φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν την επιδερμίδα, αλλά και συμπληρώματα βιταμινών που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του εντέρου.
Υπολογίζεται ότι περίπου 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως συμπεριλαμβάνοντας 14 περίπου εκατομμύρια Ευρωπαίων ζουν με το σημαντικό πρόβλημα της ψωρίασης. 
Είναι μια χρόνια φλεγμονώδη ασθένεια που προσβάλλει κυρίως το δέρμα, όμως το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στην υγεία του εντέρου, των νεφρών και του λεμφικού συστήματος. 
Τα πιο συχνά συμπτώματα της ψωρίασης περιλαμβάνουν την απολέπιση του δέρματος, τη φαγούρα (κνησμό) και την επιφανειακή ερυθρότητα του δέρματος.
Αν δεν αναζητηθεί τρόπος αντιμετώπισης, η ψωρίαση μπορεί να εξελιχθεί σε μια επώδυνη νόσο και μπορεί να προκαλέσει επιπλέον σοβαρά σωματικά αλλά και ψυχολογικά προβλήματα στη ζωή του ατόμου που υποφέρει από αυτή. 
Ανακαλύψτε λοιπόν πως μπορείτε να απαλλαγείτε από την ψωρίαση με βελτίωση της διατροφής και με φυσικές θεραπείες και καλή επιτυχία!!

Συμπληρώματα διατροφής
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η καθημερινή λήψη ιχθυέλαιων και ελαίων πλουσίων σε ωμέγα 3-6-9 λιπαρά οξέα, όπως το λινέλαιο, βοηθά σημαντικά στη μείωση της φλεγμονής που προκαλεί η ψωρίαση. Το γνωστό μας μουρουνέλαιο υπάρχει πλέον σε κάψουλες που δε βρωμάνε! Επίσης κατάλληλα είναι οι βιταμίνες A, B6, B12, C, E και D3, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρος και άλλα ιχνοστοιχεία.

Διατροφή
Παρατηρήστε τα τρόφιμα που καταναλώνετε, στοχοποιήστε αυτά που επιδεινώνουν τη κατάσταση σας και εξαλείψτε τα δια παντός από τη διατροφή σας. Προτιμήστε όσο γινεται βιολογικά προϊόντα, τρώτε άφθονα θαλασσινά και λιπαρά ψάρια (σολωμός, σαρδέλες) και αποφύγετε τα προϊόντα με λευκό αλεύρι. Φτιάξτε και καταναλώστε άφθονους φυσικούς χυμούς. 

Έκθεση στον ήλιο
Η μέτρια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία υποβαθμίζει τα συμπτώματα της ψωρίασης. Ωστόσο, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Παν μέτρον άριστον.

Λουτρά

Κάντε λουτροθεραπεία με χλιαρό, όχι καυτό, νερό και με τη βοήθεια ελαίων και αιθέριων ελαίων, αλάτων και ήπιων καθαριστικών. Στεγνώστε καλά τις προσβεβλημένες περιοχές και κατόπιν ενυδατώστε με έλαιο της επιλογής σας ή τη κρέμα που σας προτείνω παραπάνω. Ακόμα, οι τακτικές επισκέψεις σε ιαματικά λουτρά και το θαλασσινό νερό βοηθούν σημαντικά.

Εφαρμογή καψαϊκίνης

Το εκχύλισμα από τις πιπεριές chilly βοηθά σημαντικά. Προκαλεί ήπιο αίσθημα καψίματος κατά την εφαρμογή. 

Ενυδάτωση προ ύπνου 

Μια ενυδατική κρέμα ή αλοιφή με βάση την αλόη προ της κατάκλισης θα μαλακώσει και θα καταπραΰνει τη πάσχουσα περιοχή. Ξεβγάλτε το πρωί που θα ξυπνήσετε. 

Καταφύγετε στην ομοιοπαθητική

Οι ομοιοπαθητικοί γιατροί έχουν αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά ψωρίασης. Οι συμβουλές τους μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

Διακοπή αλκοόλ - καπνίσματος - stress
Η διακοπή επιβλαβών έξεων βοηθά σημαντικά, όπως και η αποφυγή του stress, που είναι καθοριστικός παράγοντας στην έξαρση της νόσου. Ασθενείς που έχουν υποβαθμίσει τον αρνητικό αντίκτυπο της νόσου στη καθημερινότητα τους, δηλαδή έχουν ξεχάσει τη ψωρίαση τους, φαίνεται να τους ξεχνάει και αυτή. Η ψωρίαση τρέφεται από την προσοχή που της δίνεις. Και αυτό είναι γεγονός.

ΠΗΓΗ https://oliviart-gr.blogspot.gr/2012/11/blog-post_19.html


Ψωρίαση νέα αποτελεσματική θεραπεία

Το καλύτερο βότανο για ψωρίαση και άλλες δερματικές παθήσεις!

Χελιδόνιο το μέγα, χελιδονόχορτο με λατινική ονομασία Chelidonium majus, είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για την ψωρίαση και άλλες δερματικές παθήσεις! Σε αυτό το βίντεο θα σας δείξω το φυτό αυτό και θα σας δώσω κάποιες συνταγές με το Χελιδόνιο!
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το περιεχόμενο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή! Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις!
Αν σας άρεσε το βίντεο κάντε μια εγγραφή στο κανάλι μου. Ότι απορία έχετε μπορείτε να με ρωτήσετε στα σχόλια και θα σας απαντήσω. Τα σχόλια μου δίνουν κίνητρο να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Πατήστε και ένα like γιατί με βοηθάει πολύ. Ευχαριστώ https://youtu.be/mhv5iSN1VOw


  

Θεραπεία συμπτωμάτων...(για να δείτε την πολυχρηστικότητα του βάμματος Πρόπολης & της αλοιφής Καλέντουλας,σε συνάρτηση με το σαπούνι ελαιολάδου). φωτογραφίες απο την 

της Βασιλική Χασιώτη.



ΠΗΓΗ https://www.facebook.com/chasiotivasiliki/posts/1642057109387112?pnref=story

Δείτε Παρασκευή βάμματος πρόπολης


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του