Ένα τσάι με κουρκούμη ζίντζερ και κανέλα για ενίσχυση ανοσοποιητικού

Αυτά τα συστατικά, έχουν επιστημονικώς αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου και της άνοιας.

Το κουρκούμη χρησιμοποιείται στην Ινδία από την αρχαιότητα

και με αυτό αφαιρούνται εύκολα τα δηλητήρια από το σώμα, και είναι χρήσιμο στην ναυτία, τον εμετό και άλλες ασθένειες. Σήμερα, ακόμη και επιστημονικώς έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου και της άνοιας. Ετοιμάστε αυτό το φάρμακο που θεραπεύει πάνω από πενήντα ασθένειες.
Στην Ινδία ο κουρκουμάς είναι γνωστός και σαν ινδικό σαφράν ενώ στην Κίνα σαν κίτρινη πιπερόριζα. Αποτελεί βασικό συστατικό του κάρυ και χάρη στην κιτρινόριζα οφείλει το κίτρινο του χρώμα. Ο κουρκουμάς είμαι μια φυσική κορτιζόνη χωρίς τις παρενέργειες της. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι πολλές και σημαντικότατες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το τζίντζερ
ή πιπερόριζα προέρχεται από την Ανατολή και είναι απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας.


Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση.
Εκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.
Αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.
Θρεπτική αξία ανά 100 γρ. τζίντζερ
Ενέργεια: 80 kcal / Λιπαρά: 0,4 γρ. / Yδατάνθρακες: 18 γρ. / Φυτικές ίνες: 2 γρ. / Πρωτεΐνες: 2 γρ. / Mαγνήσιο: 43 mg / Xαλκός: 2 mg / Kάλιο: 415 mg / Φώσφορο: 34 mg / Aσβέστιο: 16 mg / Nάτριο: 13 mg / Bιταμίνη C: 5 mg / Φυλλικό οξύ: 11 μg

Πού ωφελεί
Οι Kινέζοι το συνιστούν εδώ και 2000 χρόνια για τη βελτίωση στομαχικών διαταραχών και για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα αιθέρια έλαιά του και άλλα συστατικά του τού προσδίδουν ορισμένες από τις πολύτιμες ιδιότητές του.

Συγκεκριμένα:

-Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες.
-Mειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση.
-Bοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση.
-Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων. Παρ' όλα αυτά, απαιτούνται ακόμη περισσότερες μελέτες για την επιβεβαίωση των πιθανών του δράσεων στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

Πώς να το καταναλώσετε
H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, ροφήματα και κοκτέιλ ποτών. Mπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο.
Το τζίντερ θα το βρείτε στην αγορά σε διάφορες μορφές, όπως σε ρίζα, σε σκόνη (μπαχαρικό που προέρχεται από αποξηραμένη πιπερόριζα κατόπιν ειδικής επεξεργασίας), σε σιρόπι, σε αιθέριο έλαιο, σε κάψουλα και σε βάμμα.

Πηγή: https://www.onmed.gr/
Συστατικά για το τσάι μας (250ml) :
1/2 κουταλιά πράσινο τσάι
1/4 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1/4 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/12 κουταλιά της σούπας κουρκούμη
μια πρέζα κάρδαμο
Νερό 250 ml
* προαιρετικά 1/4 φλιτζάνι γάλα
* προαιρετικά Μικρή ποσότητα μελιού

Προετοιμασία:
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και τα ρίχνουμε σε 250 ml βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά
* προαιρετικά προσθέτουμε αν θέλομε ζεστό γάλα.
* ή εναλλακτικά αν δεν προσθέσουμε γάλα μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε πράσινο τσάι και αν θέλομε προσθέτουμε και 1/2 φέτα λεμόνι.
Πίνουμε το τσάι όποτε θέλομε και όση ποσότητα θέλομε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

* Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σε περίπτωση που παίρνετε φάρμακα και θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα,
συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.
Επίσης, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν πάσχετε από αιμορροφιλία και υπέρταση, διότι η κουρκούμη αραιώνει το αίμα και μειώνει την αρτηριακή πίεση, αν και για τους περισσότερους αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα.
Η κατανάλωση Κουρκούμης αντενδείκνυται σε άτομα που έχουν χολόλιθους και σε θηλάζουσες.

Bonus Video
Κούπα τσάι: Οι Πνεύμονες & Το Αναπνευστικό Σύστημα Θα Τη Λατρέψουν

Ανακαλύψτε πως οι πνεύμονες & το αναπνευστικό σύστημα θα λατρέψουν την 1 κούπα από το ρόφημα που θα σας αναφέρω και πως θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των αναπνευστικών λοιμώξεων.
Το ρόφημα αυτό είναι ένα φυσικό αποχρεμπτικό που χρησιμεύει επίσης ως αντισηπτικό και βοηθά στην εξάλειψη της βλέννας και ειδικά στους καπνιστές. Είναι επιπλέον ιδανικό για να καταπραΰνει το βήχα, αλλά και για την καταπολέμηση της ρινικής συμφόρησης. Μία μια κούπα από αυτό το πολύ απλό ρόφημα, θα διαπιστώσετε σημαντική διαφορά στους πνεύμονες και το αναπνευστικό σας σύστημα και θα βοηθήσει να αναπνεύσετε πολύ πιο εύκολα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του