Αιμορροΐδες φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τον πόνο

Αιμορροΐδες φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τον πόνο
Αιμορροΐδες ονομάζονται οι πρησμένες φλέβες που βρίσκονται είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στην περιοχή του πρωκτού. Το οίδημα είναι αποτέλεσμα της αυξημένης πίεσης που ασκείται στις φλέβες και σχετίζεται σχεδόν πάντα με τη δυσκοιλιότητα.Οι αιμορροΐδες αποτελούν, δυστυχώς, μια πολύ διαδεδομένη κατάσταση μεταξύ των ανθρώπων. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αποτελούν ταμπού που κάνει τους ανθρώπους να ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό.

Οι άνθρωποι φοβούνται να αναζητήσουν μια πιο αποτελεσματική λύση για ένα πρόβλημα που είναι αποτέλεσμα κυρίως του σύγχρονου τρόπου ζωής, της χαμηλής σωματικής δραστηριότητας, του fast food και της καθιστικής ζωής.
Οι αιμορροΐδες έχουν διαφορετική αιτιολογία εμφάνισης και για την πρόληψή τους είναι απαραίτητο ο άνθρωπος να πίνει πολύ τακτικά υγρά, να καταναλώνει επίσης υγρά τροφή και να προσέχει ιδιαίτερα την υγιεινή του.
Οι άνθρωποι αναζητούν συχνά μια λύση ενάντια στις αιμορροΐδες στην εναλλακτική ιατρική. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να τις καταπολεμήσετε.
Η εμφάνιση των αιμορροΐδων συνοδεύεται από σημαντική ενόχληση και πόνο. Δείτε μερικούς τρόπους να αντιμετωπίσετε αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα.
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ταλαιπωρούνται από τις ενοχλητικές αιμορροΐδες και τον πόνο που αυτές προκαλούν κάθε φορά που επισκέπτονται την τουαλέτα.
Είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα που σπανίως νιώθει ο ασθενής άνετα να το συζητήσει με το κοντινό του περιβάλλον ή ακόμα και με το γιατρό του. Αυτό είναι λάθος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ενημερώνετε το γιατρό σας αν έχετε πρόβλημα με αιμορροΐδες, για να μην ταλαιπωρείστε τόσο πολύ.

Τι είναι οι αιμορροΐδες
Υπάρχουν συστάδες φλεβών μέσα και γύρω από τον πρωκτό σας στο κάτω ορθό που μπορεί να διογκωθούν και να πρηστούν. Όταν αυτές οι φλέβες διογκώνονται, το φαινόμενο ονομάζεται αιμορροΐδες. Μπορούν να είναι στο εσωτερικό ή ακριβώς στο εξωτερικό σημείο του πρωκτού. Συνήθως δε συνιστούν λόγο ανησυχίας για την υγεία σας, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο, φαγούρα και αιμορραγία κατά την εκκένωση.

Συμπτώματα

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα είναι η ανώδυνη αιμορραγία όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα. Μπορεί να παρατηρήσετε λίγο αίμα στο χαρτί της τουαλέτας ή στο μπολ της λεκάνης. Μπορεί επίσης να έχετε φαγούρα, πόνο, ή μικροσκοπικά εξογκώματα γύρω από τον πρωκτό σας. Επειδή μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτά τα συμπτώματα, δείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό και ενημερώστε τον για όλα αυτά, χωρίς ενδοιασμό ή ντροπή. Είναι ένα κοινό πρόβλημα που έχουν χιλιάδες άνθρωποι, άλλωστε.

Αίτια
Δεν είναι σίγουρο το τι ακριβώς προκαλεί τις αιμορροΐδες. Είναι πιθανό να εμφανιστούν αν έχετε συχνά δυσκοιλιότητα ή διάρροια. Επίσης, το να σηκώνετε βαριά αντικείμενα ή να πηγαίνετε στην τουαλέτα συχνά και να ξοδεύετε πολύ χρόνο εκεί, θα μπορούσε επίσης να είναι ένας παράγοντας. Οι αιμορροΐδες είναι επίσης πιο συχνές καθώς γερνάτε και επίσης αν είστε υπέρβαροι.

Εσωτερικές αιμορροΐδες


Οι φλέβες μέσα στον πρωκτό σας μπορούν να διογκωθούν πολύ ή να πρηστούν. Ακόμα κι αν αιμορραγούν, οι εσωτερικές αιμορροΐδες συνήθως δεν προκαλούν πόνο. Μερικές φορές μπορεί να διογκωθούν και να βγουν έξω από τον πρωκτό. Αυτό ονομάζεται πρόπτωση αιμορροΐδων και μπορεί να συνοδεύεται από πόνο και έντονη φαγούρα.

Εξωτερικές αιμορροΐδες


Οι αιμορροΐδες μπορεί να δημιουργηθούν ακριβώς κάτω από το δέρμα κοντά στον πρωκτό σας. Αυτού του τύπου οι αιμορροΐδες προκαλούν επίσης φαγούρα και πόνο, ενώ μπορεί και να αιμορραγούν.

Είναι πιθανό να δημιουργηθεί ένας θρόμβος αίματος μέσα σε μία από τις αιμορροΐδες, κάτι που ονομάζεται θρόμβωση. Σε αυτή την περίπτωση θα αισθανθείτε πιο έντονο πόνο.




φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τον πόνο

1. Αποφύγετε την πίεση κατά τις κενώσεις
Με τις σωστές αναπνοές, θα αποφύγετε την καταπόνηση κατά την επίσκεψή σας στην τουαλέτα και εν τέλει θα κάνει η βαρύτητα όλη τη δουλειά για εσάς. Κρατήστε τον κορμό τεντωμένο και κάντε βαθιά και αργή εισπνοή-εκπνοή από το διάφραγμα. Με τον τρόπο αυτό, η πίεση που ασκείται στις διογκωμένες φλέβες είναι μικρότερη και επιτυγχάνεται περισσότερη χαλάρωση ώστε να αποφύγετε την επιδείνωση του προβλήματος.
2. Χρησιμοποιήστε τζελ αλόης
Θα το βρείτε στο φαρμακείο ή μπορείτε να το πάρετε απευθείας από το φύλλο του φυτού. Μετά το μπάνιο και αφού έχετε σκουπίσει καλά την περιοχή, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα του τζελ αλόης για να καταπραΰνετε τον πόνο και τη δυσφορία. Η αλόη είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες σε δεκάδες δερματικές παθήσεις, καθώς προστατεύει από τις φλεγμονές και βοηθά στην επούλωση ήπιων τραυμάτων.

3. Πιείτε περισσότερο νερό
Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού διευκολύνει τη διαδικασία των κενώσεων. Δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας ως προς την ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνετε. Ξεκινήστε με 2 λίτρα την ημέρα και αν χρειαστεί αυξήστε την ποσότητα. Μην ξεχνάτε ότι νερό περιέχουν και τα φρούτα και τα λαχανικά.

4. Το τσάι χαμομηλιού και το ζεστό μπάνιο
Είναι μια πολύ καλή λύση κατά των αιμορροΐδων. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, προσθέτοντας στο νερό τσάι χαμομηλιού και μείνετε μέσα στο νερό για περίπου 15-20 λεπτά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλοιφή χαμομηλιού στις αιμορροΐδες. Το χαμομήλι είναι καλό, διότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καταπραΰνει τον ερεθισμένο ιστό και μειώνει την ερυθρότητα.
Pίξτε μία μικρή χούφτα λουλούδια χαμομηλιού σε 1 λίτρο νερό. Bάλτε τα να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια αφήστε τα για 10 λεπτά. Προσθέστε το αφέψημα στο νερό με το οποίο έχετε γεμίσει την μπανιέρα σας και απολαύστε, χάρη στις ιδιότητες του χαμομηλιού, ένα καταπραϋντικό και αναλγητικό μπάνιο.

5. Κρέμα καλέντουλα
Αναμείξετε κρέμα καλέντουλα που είναι ιδανική για τους ερεθισμούς του δέρματος, μαζί με μέλι σε ίσες ποσότητες και να εφαρμόσετε το μείγμα απευθείας στις αιμορροΐδες. Αφήστε το μείγμα να δράσει και θα δείτε σχεδόν άμεσα τα καταπραϋντικά αποτελέσματα.


Αλλες χρήσημες συμβουλές
Αυξήστε τη λήψη φυσικών ινών
Οι φυσικές ίνες συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου απομακρύνοντας το ενδεχόμενο δυσκοιλιότητας που συχνά προκαλεί αιμορροϊδες. Βάλτε επομένως στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα, δημητριακά, λαχανικά και ψωμί ολικής άλεσης. Πέρα από την δυσκοιλιότητα με τη βοήθεια των φυσικών ινών θα καταπολεμήσετε και τις καρδιοπάθειες, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και την παχυσαρκία.


Ασκηθείτε
Μπορεί η άσκηση να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση των αιμορροϊδων; Σίγουρα ναι, απαντούν οι ειδικοί, οι οποίοι αναφέρουν πως στην καθημερινότητά μας αναγκαζόμαστε να καθόμαστε για πολλές ώρες (π.χ. στη δουλειά), γεγονός που επιβαρύνει την κατάστασή μας. Ασκηθείτε λοιπόν για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας αλλά αποφύγετε ορισμένες δραστηριότητες, όπως τα βάρη και η καθιστική ζωή που θα σας… δυσκολέψουν τη ζωή.

Στην τουαλέτα ολοταχώς
Οι δυσκοίλιοι άνθρωποι συχνά παραπονιούνται πως αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να επισκεφθούν την τουαλέτα τα πρωϊνά, όπως η πλειοψηφία των ατόμων. Ενδεχομένως, το έντερό τους λειτουργεί με διαφορετικούς ρυθμούς και σε διαφορετικές ώρες και έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουν την ανάγκη να επισκεφθούν την τουαλέτα την ώρα της δουλειάς ή κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού meeting. Η συμβουλή των ειδικών; Προσπαθήστε να αφουγκραστείτε το έντερό σας και μην αναβάλλετε την επίσκεψη στην τουαλέτα όταν νιώθετε την ανάγκη να το κάνετε. Δώστε προτεραιότητα στην λειτουργία του οργανισμού σας καθώς ενδεχόμενη αναβολή των φυσικών σας αναγκών μπορεί να σας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας.


Προσοχή στην εγκυμοσύνη

Οι αιμορροϊδες είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και συνήθως προκύπτουν μετά τον τοκετό. Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλίσετε την υγεία τόσο τη δική σας όσο και του νεογέννητου βρέφους σας, συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκεύασμα. Ωστόσο, ένα κλασικό «γιατροσόφι» είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να ξαπλώνετε πλάγια προς τα αριστερά προκειμένου να μην πιέζετε με την στάση του σώματός σας τις φλέβες που διαπερνούν τις αιμορροϊδες, επιβαρύνοντας το πρόβλημα.


Γιατροσόφι : Αλοιφή 
Συνταγή 1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας, λανολίνη 1 κουταλάκι του γλυκού, 10 φύλλα μπανανιας 100 ml ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα φύλλα ¨μπανανιάς και μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά στο ελαιόλαδο για 30 λεπτά. προστίθεται το μελισσοκέρι και λανολίνη. Όταν κρυώσει, η αλοιφή εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη περιοχή. Αψήφησε το για 24 ώρες


Γιατροσόφι :Ζοχαδόχορτο (Ζοχάδα = Αιμορροΐδα) 
Είναι ειδικό στη θεραπεία των αιμορροΐδων.
Για τον σκοπό αυτό μπορεί να ληφθεί εσωτερικά ή εξωτερικά σαν πολύ αποτελεσματική αλοιφή. Είναι επίσης χρήσιμο σε περίπτωση που χρειάζεται ένα στυπτικό.Το βότανο συνδυάζεται πολύ καλά με το Πλαντάγκο, την Καλέντουλα ή το Αγριμόνιο για την εσωτερική αγωγή των αιμορροΐδων. Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα.
(Άρθρο του Φίλιππου Κουβάτσου-αναρτήθηκε στο RC Cafe )

Σχετικά Αρθρα
Δ13
182 ΒΟΤΑΝΑ 
ΠΗΓΗ: 


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του