Σκόρδο και υγεία - Ρόφημα με σκόρδο λεμόνι και τζίντζερ για πίεση χοληστερόλης τριγλυκερίδια

Ρόφημα σκόρδου λεμονιού και τζίντζερ σύμαχος στήν αντιμετόπιση της υψηλή αρτηριακή πίεση, χοληστερόλης και τα τριγλυκερίδια

Το σκόρδο αναπτύσσεται κάτω από το έδαφος ως βολβός. Το σκόρδο (Allium sativum) είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας των αμυρίλλων (Amaryllidaceae), μιας κατηγορίας φυτών με σχήμα βολβού που περιλαμβάνουν σχοινόπρασο, πράσα, κρεμμύδια και κρεμμύδια.

Το φυτό του σκόρδου είναι εγγενές στην κεντρική Ασία αλλά μεγαλώνει ​​στην Ιταλία και στη νότια Γαλλία. Τι είναι σκελίδα σκόρδου; Ο βολβός του σκόρδου καλύπτεται από διάφορα στρώματα μη βρώσιμου φλοιού, τα οποία όταν τα ξεφλουδίσουμε αποκαλύπτουν έως και 20 βρώσιμα τμήματα που λέγονται σκελίδες.
Το σκόρδο περιέχει αμέτρητα ζωτικά θρεπτικά συστατικά – φλαβονοειδή, ολιγοσακχαρίτες, αμινοξέα, αλικίνη και υψηλά επίπεδα θείου (για να αναφέρουμε μόνο μερικά) – και η κατανάλωση σκόρδου έχει αποδειχθεί ότι παρέχει απίστευτα οφέλη για την υγεία. Το ακατέργαστο σκόρδο περιέχει επίσης περίπου 0,1 τοις εκατό αιθέριο έλαιο από το οποίο τα κύρια συστατικά περιλαμβάνουν αλλυλο προπυλο δισουλφίδιο, διαλλυλο δισουλφίδιο και διαλυλο τρισουλφίδιο.
Μερικά από τα πιο γνωστά και σημαντικά οφέλη του σκόρδου, σύμφωνα με την επιστήμη, περιλαμβάνουν την ανακούφιση των καρδιακών παθήσεων στα αρχικά στάδια, την πρόληψη και την καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου, τη βελτίωση της υγείας των διαβητικών ακόμη και την υπόσχεση για σοβαρές γνωστικές ασθένειες όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δραστικές ουσίες του σκόρδου, καλύτερα να το καταναλώνετε ωμό, ή να το τεμαχίζετε και να το αφήνετε λίγο (10 λεπτά) πριν το προσθέσετε στις συνταγές.

Μπορεί να μην είστε λάτρης του σκόρδου, αλλά καλύτερα να αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά τη χρήση του. Μία σκελίδα ωμού σκόρδου κάθε μέρα είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποκομίσετε τα οφέλη του σκόρδου σε συνεχή βάση. Καλύτερα να καταναλώνετε το ωμό σκόρδο μέσα σε συνταγές και όχι με άδειο στομάχι για να αποτρέψετε γαστρεντερικά προβλήματα καθώς και κακή αναπνοή. Για καλύτερη αναπνοή, απλά δοκιμάστε να μασήσετε λίγο μαϊντανό μετά την κατανάλωση του σκόρδου.
Αυτό το ρόφημα είναι μέρος του πολιτισμού των , το οποίο, σύμφωνα με αυτούς, θεραπεύει μια πληθώρα ασθενειών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεδομένου των ισχυρών συστατικών του, αυτό το ποτό είναι πολύ αποτελεσματικό και όσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά του.

Να τι χρειάζεσαι:



    Υλικά
    • Τριμμένο σκόρδο – 1 σκελίδα
    • Χυμό λεμονιού – 1 κουταλιά της σούπας
    • Τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ (πιπερόριζα) – 1 τεμάχιο
    • Μηλόξυδο – 1 κουταλιά της σούπας
    • Μέλι – 15 γραμμάρια

    Μέθοδος:
    Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.
    Φροντίστε να είναι στο ψυγείο.

    Χρήση:
    • Αυτή η σπιτική φυσική θεραπεία ελαχιστοποιεί τα επίπεδα της χοληστερόλης και καταπολεμά την υπέρταση. 
    • Καταναλώνετε ίσες δόσεις του φαρμάκου τρεις φορές την ημέρα. 
    • Θα πρέπει να καταναλώνετε το ποτό πριν από το πρωινό και το δείπνο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη του. 
    • Θα πρέπει να παρατηρήσετε τα θετικά αποτελέσματα μέσα στην πρώτη εβδομάδα χρήσης. 

    Τι κάνουν τα συστατικά:
    • Το μηλόξυδο ,ρυθμίζει τα επίπεδα της ινσουλίνης, της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. 
    • Η πιπερόριζα μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. 
    • Το σκόρδο μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου, της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα και προλαμβάνει την αθηροσκλήρωση. 
    • Το μέλι αποτρέπει την συσσώρευση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία., 

    Σκόρδο: Οφέλη του για την Καταπολέμηση Ασθενειών!
    Έντονα αρωματικό και γευστικό, το σκόρδο χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε κουζίνα του κόσμου. Η γεύση του, όταν το καταναλώνουμε ωμό, είναι πικάντικη και δυνατή, τόσο όσο τα οφέλη του. Το σκόρδο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ορισμένες ενώσεις θείου που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνες για το άρωμα, τη γεύση και τις ιδιότητες του. Τα οφέλη του σκόρδου συγκρίνονται με τα οφέλη του κουρκουμά, γεγονός που το ανεβάζει σε επίπεδο σούπερ τροφής.

    Ας δούμε τι λένε οι έρευνες!
    Το σκόρδο έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση, ακόμα και την πρόληψη, τεσσάρων βασικών αιτιών θανάτου παγκοσμίως, όπως των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού, του καρκίνου και των λοιμώξεων. (1) Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου δε συνιστά συμπλήρωμα διατροφής για την πρόληψη του καρκίνου, αλλά αναγνωρίζει το σκόρδο ως ένα από τα πολλά λαχανικά με πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες. (2)

    Το σκόρδο είναι οικονομικό, καλλιεργείται εύκολα και χαρίζει ιδιαίτερη γεύση σε πολλά πιάτα. Ας δούμε μαζί οφέλη και χρήσεις του σκόρδου, πώς να καλλιεργήσουμε σκόρδο στη γλάστρα μας και μερικές εύκολες συνταγές.

    Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Με 1 Σκόρδο Την Ημέρα


    Οφέλη του ωμού σκόρδου για την υγεία μας. 

    Σκόρδο για την καρδιά!
    Οι καρδιακές παθήσεις είναι η Νο. 1 αιτία θανάτου με δεύτερο τον καρκίνο. Το σκόρδο είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως προληπτικός και θεραπευτικός παράγοντας πολλών καρδιαγγειακών και μεταβολικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της αθηροσκλήρωσης, της υπερλιπιδαιμίας, της θρόμβωσης, της υπέρτασης και του διαβήτη. Σύμφωνα με μελέτες η κατανάλωση σκόρδου έχει σημαντικές καρδιοπροστατευτικές επιδράσεις τόσο στις μελέτες σε ζώα όσο και σε ανθρώπους.

    Επίσης, σύμφωνα με άλλες κλινικές μελέτες το εκχύλισμα σκόρδου μειώνει αποτελεσματικά την πλάκα στις στεφανιαίες αρτηρίες σε ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο. Άρα, μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της αθηροσκλήρωσης και στην αναστροφή των αρχικών σταδίων της καρδιακής νόσου.

    Σκόρδο και καρκίνος.
    Το σκόρδο και το κρεμμύδι, και οι βιοενεργές θειούχες ενώσεις τους, πιστεύεται ότι δρουν σε κάθε στάδιο σχηματισμού καρκίνου και επηρεάζουν πολλές βιολογικές διεργασίες που τροποποιούν τον κίνδυνο καρκίνου. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των Η.Π.Α., «πολλές μελέτες δείχνουν μια συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης σκόρδου και του μειωμένου κινδύνου ορισμένων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του στομάχου, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του παγκρέατος και του μαστού». Θεωρείται επίσης ότι «τα προστατευτικά αποτελέσματα του σκόρδου μπορεί να προκύψουν από τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες ή από την ικανότητά του να εμποδίζει τον σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών, να ενισχύει την αποκατάσταση του DNA, να μειώνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων ή να προκαλεί κυτταρικό θάνατο». 
    Όσον αφορά τη θεραπεία του καρκίνου, οι οργανοσουλφικές ενώσεις του σκόρδου, συμπεριλαμβανομένων των DATS, DADS, ajoene και S-αλλυμερκαπτοκυστεΐνης (SAMC), φαίνεται ότι διακόπτουν τον κυτταρικό κύκλο όταν προστίθενται σε καρκινικά κύτταρα κατά τη διάρκεια in vitro πειραμάτων. Η λήψη υγρού εκχυλίσματος σκόρδου και S-αλλυλκυστεΐνης (SAC) από το στόμα έχει επίσης αναφερθεί ότι αυξάνει τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων σε ζωϊκά μοντέλα καρκίνου με καρκίνο του στόματος.
    Συνολικά, η συμβολή του σκόρδου δείχνει σαφώς ορισμένες δυνατότητες ως τροφή που καταπολεμά τον καρκίνο και αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί.

    Σκόρδο και υπέρταση.
    Το σκόρδο αποδεδειγμένα βοηθά στον έλεγχο της υπέρτασης και σύμφωνα με έρευνες και πειράματα η λήψη μόνο 4 χαπιών από εκχύλισμα σκόρδου ημερησίως για τρεις μήνες προκάλεσε μείωση της υπέρτασης κατά μέσο όρο 10 μονάδων.
    Θεωρείται ότι τα πολυσουλφίδια του σκόρδου προάγουν τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και, συνεπώς, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

    Σκόρδο για ιώσεις και λοιμώξεις.
    Σύμφωνα με έρευνες το σκόρδο (ή συγκεκριμένες χημικές ενώσεις όπως η αλικίνη/αλισίνη που βρίσκεται στο σκόρδο) είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην καταπολέμηση μικροοργανισμών που ευθύνονται για μερικές από τις πιο συχνές και σπάνιες λοιμώξεις, όπως του κοινού κρυολογήματος. Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ιώσεων και άλλων λοιμώξεων.
    Σύμφωνα με κλινικές μελέτες το σκόρδο αναστέλλει τον κοινό ιό του κρυολογήματος λόγω της αλικίνης.

    Σκόρδο για την τριχόπτωση και την αλωπεκία.
    Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών του Mazandaran στο Ιράν, που μελέτησαν τη σχέση του σκόρδου και της τριχόπτωσης, το σκόρδο που εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής δύο φορές την ημέρα για τρεις μήνες θα μπορούσε να επηρεάσει ασθενείς που λαμβάνουν κορτικοστεροειδή για την αλωπεκία. Η αλωπεκία είναι μια κοινή αυτοάνοση δερματοπάθεια, η οποία προκαλεί τριχόπτωση στο κεφάλι και σε άλλες περιοχές του σώματος.
    Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η χρήση σκόνης σκόρδου ενίσχυσε τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα του τοπικού κορτικοστεροειδούς.  Επίσης, η εφαρμογή ελαίου καρύδας με σκόρδο ως αυτόνομης θεραπείας μπορεί να είναι ακόμη πιο επωφελής και μετριάζει τον κίνδυνο απορρόφησης επιβλαβών κορτικοστεροειδών από το δέρμα.

    Σκόρδο για τη νόσο Alzheimer και την άνοια.
    Η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι μια μορφή άνοιας που μπορεί να στερήσει τους ανθρώπους από την ικανότητα να σκέφτονται καθαρά, να εκτελούν καθημερινά καθήκοντα και, τελικά, να μη θυμούνται ποιοι είναι. Το σκόρδο περιέχει αντιοξειδωτικά που στηρίζουν τους μηχανισμούς προστασίας του οργανισμού από οξειδωτικές βλάβες που οδηγούν σε αυτές τις νοητικές ασθένειες. 
    Όσον αφορά τη νόσο Alzheimer, μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neurochemistry εντόπισε «σημαντικές ιδιότητες νευροπροστατευτικών και νευροδιαβιβαστών» εκχυλίσματος σκόρδου και της δραστικής ουσίας S-αλλυλο-L-κυστεΐνης (SAC). Σύμφωνα με τα συμπεράσματά το εκχύλισμα σκόρδου μαζί με το SAC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή φαρμάκων για τη θεραπεία της νόσου του Alzheimer. 

    Σκόρδο για τον διαβήτη.
    Το σκόρδο έχει την ιδιότητα να δρα κατά του διαβήτη. Η κατανάλωση σκόρδου έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενδεχομένως σταματά ή μειώνει τις επιπτώσεις ορισμένων επιπλοκών του διαβήτη, ενώ καταπολεμά τις λοιμώξεις, μειώνει τη χοληστερόλη LDL και ενισχύει την καλή κυκλοφορία.
    Σύμφωνα με μία μελέτη σε πειραματόζωα το σκόρδο μείωσε  επιπλοκές όπως η αθηροσκλήρωση και η νεφροπάθεια, ενώ εκείνα που έλαβαν ημερήσιο εκχύλισμα ακατέργαστου σκόρδου για επτά εβδομάδες, είχαν σημαντική μείωση της γλυκόζης του ορού (επίπεδο σακχάρου στο αίμα), των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Επιπρόσθετα, τα επίπεδα πρωτεϊνών της ουρίας σε αρουραίους που υπέστησαν αγωγή με σκόρδο ήταν 50% χαμηλότερες.
    Επίσης, η κατανάλωση σκόρδου μείωσε τη συνολική χοληστερόλη και την LDL (κακή) χοληστερόλη και αύξησε μετρίως την HDL χοληστερόλη σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

    Θεραπευτικοί Τρόποι Να Φάτε ΣΚΟΡΔΟ

    Αντιμικροβιακές ιδιότητες
    Το ωμό και το μαγειρεμένο σκόρδο έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, η αντιοξειδωτική αξία είναι ίση (ή μερικές φορές ακόμα υψηλότερη) όταν μαγειρεύεται κι αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα περισσότερα τρόφιμα χάνουν τα θρεπτικά συστατικά όταν μαγειρεύονται.

    Μπορείτε να προσθέσετε ωμό σκόρδο σε συνταγές, όπως σαλάτες, αλοιφές, ντιπ ή να το σωτάρετε για γευστικά κοκκινιστά και λευκές σάλτσες. Το σκόρδο ταιριάζει σχεδόν σε κάθε λαχανικό, ψάρι ή κρέας είναι βέβαιο ότι θα δώσει αψάδα στη γεύση και οφέλη για την υγεία.

    Ο τεμαχισμός του σκόρδου ενεργοποιεί τα ένζυμα της αλλινάσης, οπότε τα ένζυμα μετατρέπουν μέρος της αλλανίνης σε αλικίνη. Ακολούθως, η αλικίνη διασπάται γρήγορα για να σχηματίσει μια ποικιλία ενώσεων θείου. Οι επιστήμονες προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο να μείνει για 10 λεπτά μετά τον τεμαχισμό ή το λιώσιμο πριν το μαγείρεμα.

    Ένας άλλος τρόπος χρήσης του σκόρδου είναι θεραπεία για λοιμώξεις. Η  χρήση ελαίου σκόρδου είναι μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία λοίμωξης για φλεγμονές στα αυτιά που πραγματικά λειτουργούν.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά ημερήσια δόση δύο έως πέντε γραμμαρίων φρέσκου σκόρδου, 0,4 έως 1,2 γραμμάρια σκόνης σκόρδου, δύο έως πέντε χιλιοστόγραμμα σκόρδου, 300 έως 1000 χιλιοστόγραμμα εκχύλισμα σκόρδου ή άλλες συνθέσεις που είναι ίσες με δύο έως πέντε χιλιοστόγραμμα αλλικίνης.

    Το σκόρδο αποθηκεύεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου και πρέπει πάντα να διατηρείται ξερό (για να αποφευχθεί η βλάστησή του).

    Συνταγές σκόρδου ως θεραπευτική λύση.

    Αν θέλετε να αξιοποιήσετε τη θεραπευτική δύναμη του σκόρδου, μπορείτε να το προσθέσετε σε μερικές από τις αγαπημένες σας συνταγές. Οι δυνατότητες του σκόρδου είναι πραγματικά ατελείωτες.

    Ας δούμε μερικές από τις αγαπημένες συνταγές με σκόρδο:
    • Ψητό κοτόπουλο με σκόρδο
    • Γλυκοπατάτα με σκόρδο
    • Σάλτσα πέστο με σκόρδο.
    • Πικάντικος υγιεινός χυμός με σκόρδο για την καρδιά.
    Μία σκελίδα ωμό σκόρδο περιέχει περίπου:

    4 θερμίδες
    1 γραμμάριο υδατάνθρακες
    0,2 γραμμάρια πρωτεΐνης
    0,1 γραμμάρια φυτικών ινών
    0,1 χιλιοστόγραμμα μαγγανίου (3% Σ.Η.Π.)
    0,9 mg βιταμίνης C (2% Σ.Η.Π.)
    5.4 mg ασβέστιο (1% Σ.Η.Π.)
    0,4 μικρογραμμάρια σελήνιο (1% Σ.Η.Π.)
    Αυτά είναι μόνο μερικά από τα κορυφαία θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο σκόρδο. Το σκόρδο περιέχει επίσης αλλιίνη και αλικίνη, που είναι και οι δύο ενώσεις θείου που ενισχύουν την υγεία.

    Πώς καλλιεργούμε σκόρδο στο σπίτι;
    Το σκόρδο είναι πολύ απλό και εύκολο στην καλλιέργειά του. Μπορούμε να φυτέψουμε τις σκελίδες μας κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου και να τα έχουμε έτοιμα τέλη της άνοιξης/αρχές του καλοκαιριού.
    Φυτέψτε τις σκελίδες με τη ρίζα προς τα κάτω σε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο σας και κόψτε τους βλαστούς μόλις βλαστήσει ο βολβός. Το σκόρδο καλλιεργείται εύκολα σε ξηρό και καλά αποστραγγιζόμενο έδαφος κοντά στον ήλιο.

    Ιστορία του σκόρδου και άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα!
    Το σκόρδο χρησιμοποιείται πάνω από 7.000 χρόνια. Στην αρχαιότητα και τον μεσαίωνα ήταν δημοφιλές για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες αλλά και τις αποτροπαϊκές ιδιότητες ενάντια στα βαμπίρ. Στη Γαλλία, στις αρχές του 18ου αιώνα, έπιναν κρασί που περιείχε θρυμματισμένο σκόρδο για να προστατευτούν από την πανώλη. Κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, το σκόρδο χρησιμοποιήθηκε ως αντισηπτικό για τις πληγές και για την πρόληψη λοιμώξεων (όπως η γάγγραινα) σε στρατιώτες.
    Κάθε βολβός σκόρδου αποτελείται από 4-20 σκελίδες με κάθε σκελίδα σκόρδο που ζυγίζει περίπου ένα γραμμάριο. Τα συμπληρώματα σκόρδου παρασκευάζονται από φρέσκο ή αποξηραμένο σκόρδο.

    Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν καταναλώσετε σκόρδο 


    Πιθανές παρενέργειες του ωμού σκόρδου!
    Όταν λαμβάνεται από το στόμα, το ωμό σκόρδο μπορεί να προκαλέσει κακοσμία, φούσκωμα, ναυτία, έμετο και διάρροια. Η πιθανότητα εμφάνισης αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών αυξάνεται με την αύξηση της ποσότητας ωμού σκόρδου που καταναλώνεται.

    Σε γενικές γραμμές, το σκόρδο σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας, διότι δρα ως φυσικό αιμολυτικό. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν καταναλώσετε ωμό σκόρδο εάν πάρετε αιμολυτικά φάρμακα. Καλύτερα σε αυτή την περίπτωση να διακόψετε το σκόρδο τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από οποιαδήποτε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

    Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, το σκόρδο πιστεύεται ότι είναι ασφαλές ως τροφή, αλλά προσέξτε εάν το λαμβάνετε ως θεραπεία.

    Όταν λαμβάνεται από το στόμα σε κατάλληλες, μικρές ποσότητες για σύντομες χρονικές περιόδους, το σκόρδο θεωρείται ασφαλές για τα παιδιά. Ωστόσο, το σκόρδο δεν πρέπει ποτέ να χορηγείται σε παιδιά σε μεγάλες δόσεις.

    Εάν έχετε τυχόν γαστρεντερικά προβλήματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το ωμό σκόρδο μπορεί να ερεθίσει το γαστρεντερικό σωλήνα. Τα άτομα με έλκη θα πρέπει να αποφεύγουν το ωμό σκόρδο.

    Το ωμό σκόρδο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό του δέρματος που μοιάζει με έγκαυμα, εάν εφαρμοστεί μόνο στο δέρμα, οπότε καλύτερα να είστε προσεκτικοί.

    Συζητήστε με το γιατρό σας πριν καταναλώσετε ωμό σκόρδο εάν έχετε χαμηλή αρτηριακή πίεση, έλκη ή άλλα προβλήματα GI, προβλήματα θυρεοειδούς ή άλλες καταστάσεις υγείας.

    Επίσης, μιλήστε με το γιατρό σας πριν καταναλώσετε ωμό σκόρδο για θεραπευτικούς λόγους, εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα, ειδικά τα ακόλουθα:
    • φάρμακα για την αραίωση του αίματος
    • Isoniazid (Nydrazid)
    • Αντισυλληπτικά χάπια
    • Κυκλοσπορίνη
    • Φάρμακα για το HIV / AIDS
    • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ)

    Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αποφύγετε τυχόν αρνητικές παρενέργειες του σκόρδου:
    • Χρησιμοποιείτε το σκόρδο σε μαγειρικές δόσεις.
    • Ετοιμάστε παραδοσιακές συνταγές.
    • Αποφύγετε το ωμό σκόρδο σε μεγάλες ποσότητες.
    ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Να καταναλώνετε περισσότερα καλά λιπαρά αντί για επεξεργασμένες τροφές.

    Δημοσίευση σχολίου

    Νεότερη Παλαιότερη

    SUBSCRIBE & FOLLOW

    Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

    Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

    Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

    Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του