10 τρόποι να διώξετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

146 ΕΧΘΡΟΙ



Τα κουνούπια τρέφονται με νέκταρ και γύρη που βρίσκουν στη φύση, όμως τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα για την ωρίμανση των αυγών τους.
Πριν από κάθε ωοτοκία απαιτείται τουλάχιστον μία φορά να πιουν αίμα από τον άνθρωπο ή άλλα θερμόαιμα ζώα. Αναπαράγονται το καλοκαίρι και τον χειμώνα, οπότε και τα γονιμοποιημένα θηλυκά χρησιμοποιούν το τελευταίο αίμα (μέχρι την τελευταία σταγόνα όπως και το γνωστό ελαιόλαδο) που ρούφηξαν για αποθήκευση λίπους στο σώμα τους και κρύβονται σε κάποιο ζεστό μέρος.

Τα κουνούπια την ημέρα ξεκουράζονται στις κρυψώνες τους και τη νύχτα βγαίνουν για 'κυνήγι. Τα «κοινά» κουνούπια αναζητούν το θήραμά τους τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Μπορεί να μεταφέρουν ιούς και γι αυτό πρέπει να αποφεύγουμε το τσίμπημά τους. Προσελκύονται από την κίνηση, το φως, τη σωματική θερμότητα, την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή.
Συνήθως γεννούν τα αυγά τους στην επιφάνεια των λιμναζόντων νερών. Έτσι το πρώτο βήμα για τον έλεγχο των κουνουπιών είναι να μην υπάρχουν γύρω από το σπίτι σας στάσιμα νερά. Αλλάζετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα το νερό στα κατοικίδια ζώα σας και στα πουλιά στα κλουβιά σας και φροντίστε να μη λιμνάζουν πουθενά νερά από βροχή ή πότισμα. Ελέγξτε για ξεχασμένο νερό σε λεκάνες, βάζα, λάστιχα, φραγμένες υδρορροές, μουσαμάδες, πλαστικά, πολυθρόνες, ανάκλιντρα, καναπέδες - όπα ξεφύγαμε, αυτά τα τελευταία είναι από αλλού. 
Φορέστε ανοιχτού χρώματος ρούχα και αποφύγετε τα σκοτεινά ρούχα που προσελκύουν τα κουνούπια. Αποφεύγετε να φοράτε αρώματα, σπρέι μαλλιών και λοσιόν για μαύρισμα.
Τα κουνούπια ανιχνεύουν τους ανθρώπους από 20 μέτρα μακριά από το διοξείδιο του άνθρακα της αναπνοής τους. Έτσι όταν κάνετε δουλειές που κάνουν βαρύτερη την αναπνοή σας γίνεστε μεγαλύτερος στόχος. Κάντε συχνά ντους για να απομακρύνετε τον ιδρώτα (και τα κουνούπια) από το σώμα σας.


Η πρόληψη λένε είναι η καλύτερη θεραπεία, γι' αυτόν το λόγο διώχνουμε τα κουνούπια μακριά πριν καν τολμήσουν να μας τσιμπήσουν...
Γίνεται όμως αυτό;Δείτε ορισμένους τρόπους, που αν τους εφαρμόσετε, θα ξεχάσετε τα ενοχλητικά αυτά έντομα.

1. Λιμνάζοντα νερά
Τα λιμνάζοντα νερά είναι χώρος «διασκέδασης» και συγκέντρωσης για τα κουνούπια. Με απλά λόγια, είναι ο χώρος όπου αναπαράγονται. Για τον λόγο αυτό, αποφύγετε να έχετε στη βεράντα σας, το μπαλκόνι ή τον κήπο σας πλαστικά περιτυλίγματα, μουσαμάδες, ελαστικά, πιατάκια φυτών, παιχνίδια των παιδιών και φραγμένες υδρορροές.
Επίσης, αν έχετε πουλιά σε κλουβιά, φροντίστε να αλλάζετε το νερό τους τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και φυσικά, το ίδιο πρέπει να κάνετε και με τα υπαίθρια κύπελλα των κατοικίδιων ζώων σας. Πτοήστε Πρωί - Αποφύγετε το πότισμα τις βραδυνές ώρες !!!

2. Φυτέψτε τα σωστά φυτά***
Τα φυτά, όπως η μέντα, το δεντρολίβανο, ο κατιφές και ο βασιλικός κτλ.*** λέγεται ότι έχουν χαρακτηριστικές οσμές που απεχθάνονται τα κουνούπια. Απλά ανακινήστε τα φύλλα τους για να απελευθερώσουν το άρωμά τους ή τρίψτε τα στο δέρμα και τα ρούχα σας για καλύτερη προστασία. Μάλιστα την επόμενη φορά, που θα κάνετε μπάρμπεκιου, θυμηθείτε να ρίξετε λίγο φασκόμηλο ή δεντρολίβανο στα κάρβουνα για να διώξετε τα κουνούπια.
*** Εκτενή αφιέρωμα για τα εντομοαπωθητικά φυτά παρακάτω.

3. Τι χρώμα φοράτε;
Όταν ετοιμάζεστε να πάτε την καλοκαιρινή (πλέον) βόλτα σας, επιλέξτε να φορέσετε ανοιχτά ρούχα, καθώς τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα χρώματα.

4. Ο θαυματουργός μαϊντανός

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας απωθητικό κουνουπιών, τοποθετώντας τριμμένο μαϊντανό σε ένα βάζο αναμεμειγμένο με ξίδι από μηλίτη. Τρίψτε το μείγμα στο δέρμα σας ή βουτήξτε ένα μαντήλι σε αυτό και δέστε το στο χέρι, το λαιμό ή στο καπέλο σας, για να μη σας πλησιάζουν τα κουνούπια.

5. Λάμπες φθορίου για έξω

Τα κουνούπια έλκονται από τα φώτα πυρακτώσεως. Για εξωτερικό φωτισμό, καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε λαμπτήρες φθορίου, οι οποίοι απωθούν τα κουνούπια. Χρησιμοποιήστε για εξωτερικό φωτισμό λάμπες κίτρινου χρώματος που προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια από ότι οι κοινές λάμπες.

6. Σίτες και κουνουπιέρες ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ !!!
Τοποθετήστε  σίτες στις πόρτες, τα παράθυρα και γενικά στα ανοίγματα του σπιτιού (φεγγίτες, τζάκια κλπ ). Προσοχή όμως μην εγκλωβίσετε κουνούπι κατά λάθος μέσα στην κουνουπιέρα αντί απέξω!
Σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοαπωθητικά (π.χ. αν έχετε μωρό μικρότερο από δύο μηνών) αποτελεσματικές είναι οι κουνουπιέρες (ειδικά όταν είναι και εμβαπτισμένες σε εντομοαπωθητικό).


Προσοχή !!! Τοποθετήστε  σίτες αλουμινίου στις πόρτες, τα παράθυρα και γενικά στα ανοίγματα του σπιτιού (φεγγίτες, τζάκια κλπ ) , είναι ο πιο σίγουρος αποτελεσματικός τρόπος να κρατήσετε τα κουνούπια μακρυά από το σπίτι σας!!!




7. Φάτε σκόρδο
Το σκόρδο είναι ευεργετικό για την υγεία σας και για έναν ακόμα λόγο, εκτός από τους ήδη γνωστούς: δε σας τσιμπούν κουνούπια. Όταν τρώτε σκόρδο, ιδίως σε μεγάλες ποσότητες, μια αόρατη στρώση από το έλαιο του σκόρδου διαρρέεται από τους πόρους του σώματος εμποδίζοντας τα κουνούπια να σας πλησιάσουν.
Αν πάλι δε σας αρέσει η ιδέα του σκόρδου στο φαγητό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό του σκόρδου για να δημιουργήσετε ένα φυσικό απωθητικό. Αναμείξτε ένα μέρος χυμό σκόρδου με 5 μέρη νερού σε ένα μικρό μπουκάλι με απλικατέρ, ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση και ψεκάστε ελαφρά στα εκτεθειμένα μέρη του σώματός. Η τακτική αυτή είναι ικανή να κρατήσει τα κουνούπια μακριά για 5 έως 6 ώρες.
Αν ούτε αυτή η πρόταση σας ικανοποιεί, βουτήξτε λωρίδες βαμβακερού υφάσματος στο μείγμα του σκόρδου και σκεπάστε τα «στρατηγικά» σημεία της βεράντας και του κήπου σας.

8. Κουρέψτε το γρασίδι και τους θάμνους στον κήπο.
Σε αυτά τα σημεία κρύβονται τα ενήλικα κουνούπια. στερήστε τους το νερό θα πάνε σε μέρη που υπάρχει άφθονο νερό.

9. Ξύδι , δεντρολίβανο, καφές
Βάλτε ένα μπολ με ξύδι δίπλα στο κρεβάτι σας ή χρησιμοποιήστε αντί για το γνωστό φιδάκι, 
Καμένο δεντρολίβανο. Ο ελληνικός καφές που σιγοκαίγεται απωθεί πολλά έντομα αλλά έχει έντονη οσμή.( Προσοχή μόνο για ανοιχτούς χώρους όπως το μπαλκόνι και η βεράντα )

10. Συμβατικές λύσεις από τη φύση
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα φυσικά έλαια, που ακολουθούν, για να απωθήσετε τα κουνούπια. Για παράδειγμα, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού (Eucalyptus citriodora), το οποίο προέρχεται από μια ποικιλία δέντρων ευκαλύπτου που καλλιεργούνται σε πολλά μέρη του κόσμου, είναι ίσως η πιο αποτελεσματική και μακράς διαρκείας «θεραπεία», που κυκλοφορεί στο εμπόριο ως απωθητικό.
Το έλαιο του γερανίου είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό, σε συνδυασμό όμως με άλλα φυσικά έλαια, ενώ η citronella, είναι ιδανική είτε σε μορφή κεριού είτε σε υγρή μορφή, ειδικά μάλιστα για εξωτερικούς χώρους.
Το έλαιο του θυμαριού, περιέχει καρβακρόλη και άλφα-τερπεντίνη, αλλά μπορεί να είναι δύσοσμο και εκνευριστικό, όταν χρησιμοποιείται μόνο του. Αντίθετα, το έλαιο του γαρύφαλλου (του μπαχαρικού, όχι του λουλουδιού) είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αλλά και ερεθιστικό.
Το εκχύλισμα του σέλινου μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αλλά είναι ό,τι πιο φυσικό υπάρχει. Μπορείτε να φτιάξετε ένα χυμό από τα κοτσάνια του και να το εφαρμόσετε πάνω στο δέρμα σας, αλλά κανείς δεν εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα.
Το έλαιο της μέντας πάλι, απωθεί τα κουνούπια και θα μπορούσε να σκοτώσει τις προνύμφες τους, ενώ αν τύχει και έχετε ένα «neem» (ένα ινδικό δέντρο) στον κήπο σας, τότε μπορείτε να το αναμείξετε με λάδι καρύδας και να απαλλαγείτε από τα κουνούπια.
Οι λοσιόν σιτρονέλας και τα κεράκια σιτρονέλας κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Το άρωμά της έχει τόσο έντονη μυρωδιά για τα κουνούπια, με αποτέλεσμα να καλύπτει οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά. Το φυτό είναι ποώδες πολυετές και οπωσδήποτε το άρωμα του ζωντανού φυτού είναι πολύ πιο αποτελεσματικό επειδή έχει πιο έντονη μυρωδιά.

Αυτοσχέδιο απωθητικό κουνουπιών
Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και καρφώστε πάνω του τα γαρυφαλλάκια. Τοποθετήστε το λεμόνι δίπλα στο κρεβάτι και μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα με το παράθυρο ανοιχτό.

Αυτοσχέδια παγίδα κουνουπιών
Το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τη μαγιά και το σκοτεινό περιβάλλον που δημιουργείται από το κάλυμμα του μπουκαλιού προσελκύουν τα κουνούπια. Το ζαχαρόνερο τα κάνει να κολλάνε και να χάνουν τον προσανατολισμό τους.


Ένα Απίστευτο Κόλπο για να Εξαφανίσετε τα Κουνούπια για Όλο το Καλοκαίρι. ( BINTEO )

Υλικά:
Γυάλινα βαζάκια
Λεμόνια
Λάιμ
Νερό
Φρέσκο δεντρολίβανο
Ρεσό
Έλαιο λεβάντας
Έλαιο κεδρόξυλου
Έλαιο θυμαριού
Έλαιο λεμονιού

Οδηγίες:
1. Κόψτε τα λεμόνια και τα λάιμ σε φέτες και βάλτε από δύο φέτες σε κάθε βάζο.
2. Προσθέστε δύο κλαράκια δεντρολίβανου.
3. Γεμίστε τα βάζα με νερό μέχρι το σημείο που στενεύουν.
4. Προσθέστε 10 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο σε κάθε βάζο, συν μια ακόμα φέτα λεμόνι ή λάιμ.
5. Βάλτε από ένα ρεσό σε κάθε βάζο.
6. Ανάψτε τα και απολαύστε!

How To Make All Natural Bug Repellent Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγ 2015



Αιθέρια έλαια απωθητικό κουνουπιών
Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την καταπολέμηση των κουνουπιών είναι τα έλαια λεβάντας, βαλεριάνας, ευκαλύπτου, γερανιού, γλυκάνισου, θυμαριού, μέντας, δέντρου τσαγιού, καμφοράς και κέδρου.
Μέθοδοι εφαρμογής: Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε ένα από τα παραπάνω αιθέρια έλαια και τοποθετήστε το βαμβάκι κοντά στο παράθυρο ή στο μαξιλάρι.
Ανακατέψτε το αιθέριο έλαιο της επιλογή σας με την κρέμα σας και εφαρμόστε το μείγμα στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος σας.
Αντικουνουπικά φυτά*** 

Φυτά εσωτερικού χώρου
Ο Δυόσμος, η μυρτιά, το δεντρολίβανο και το γεράνι, είναι μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν με την έντονη μυρωδιά τους να απωθήσουν τα κουνούπια. Επίσης τα φύλλα ντομάτας απομακρύνουν σφήκες, κουνούπια, μύγες, ψύλ­λους και κοριούς.


Best Natural Mosquito Repellents without DEET!!

Φυτά εξωτερικού χώρου

Ο κήπος είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι του σπιτιού μας χωρίς αμφιβολία. Μας χαρίζει στιγμές και ώρες δημιουργίας και χαλάρωσης ταυτόχρονα.
Σίγουρα την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι απολαυστικό να κάθεσαι στον κήπο και να απολαμβάνεις χρώματα και αρώματα, μόνος ή με την παρέα σου.
Τι γίνεται όμως όταν στην παρέα σου έρχονται να προστεθούν απρόσκλητοι και ενοχλητικοί επισκέπτες;
Πώς θα προφυλάξετε τον κήπο σας και εσάς από τα κουνούπια; Φυτεύοντας αντικουνουπικά φυτά!
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν φυτά που λειτουργούν σαν εντομοαπωθητικά και χρησιμοποιούνται σε συγκαλλιέργειες για να προστατεύσουν άλλα φυτά πιο ευαίσθητα στις εισβολές των εντόμων.
Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά φυτά που ενώ είναι απωθητικά για τα κουνούπια είναι πολύ ευχάριστα στους ανθρώπους, είτε για την ομορφιά τους είτε για το άρωμά τους είτε ακόμα και για τη γεύση τους.
Αν πλαισιώσουμε λοιπόν τον κήπο μας με τέτοια φυτά, θα δημιουργήσουμε ένα τείχος προστασίας που θα απομακρύνει τα κουνούπια και θα αφήσει εμάς να ρεμβάζουμε ήσυχοι.
Το πιο γνωστό ίσως αντικουνουπικό φυτό που δεν απουσιάζει από κανέναν ελληνικό κήπο ή μπαλκόνι είναι ο βασιλικός.
Ένα χάϊδεμα των φύλλων του είναι αρκετό για να αναδειχθεί η γλυκιά και πικάντικη μυρωδιά του, που όμως δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια.
Κοντά στο βασιλικό έρχονται να προστεθούν κι άλλα αντικουνουπικά βότανα, όπως λεβάντα, μέντα, δυόσμος, δεντρολίβανο, μελισσόχορτο, θυμάρι, μαντζουράνα, φασκόμηλο, αρτεμισία, αρμπαρόριζα, καλαμίνθη, κλπ. Έτσι μπορούμε να έχουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και μάλιστα εις διπλούν. Δηλαδή εκτός από όμορφο και μυρωδάτο κήπο έχουμε ταυτόχρονα και φρέσκα μυρωδικά για την κουζίνα μας και ξενοιάζουμε από τα κουνούπια.
Και αφού γεμίσαμε τον κήπο και το μπαλκόνι μας με μυρωδικά και καρυκεύματα, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε σε μερικά ακόμα φαγώσιμα μυρωδικά, αλλά όχι τόσο διακοσμητικά, όπως ο μαϊντανός, το κρεμμύδι και το σκόρδο, που έχουν επίσης αντικουνουπική δράση. 

Το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως καθώς είναι γνωστό απωθητικό για πάσης φύσεως αιμοβόρα πλάσματα όπως κουνούπια και βρικόλακες!
Συνταγή
Αναμείξτε 1 μέρος χυμό σκόρδου με 5 μέρη νερού. Βουτήξτε κομμάτια βαμβακερού υφάσματος στο μείγμα του σκόρδου που φτιάξατε και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία της βεράντας σας και του κήπου σας. Μπορείτε να βάλετε το μείγμα του σκόρδου που φτιάξατε σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, και αφού ανακινήσετε καλά να ψεκάστε ελαφρά στα εκτεθειμένα μέρη του σώματός σας. Αυτό θα σας απαλλάξει από τα κουνούπια για 5 έως 6 ώρες.
Πιθανόν να σας απαλλάξει και από κάποια μέλη την παρέας σας με ευαίσθητη όσφρηση, αλλά το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί αν είχατε φάει τζατζίκι ή σκορδαλιά.
Ωστόσο, ένας κήπος δεν μπορεί να είναι μονότονος και μονόχρωμος. Έτσι αν έχετε γωνιές, παρτέρια, γλάστρες που θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα, υπάρχουν ανθοφόρα φυτά που έχουν αντικουνουπική δράση. Ο κατιφές, το αγήρατο, η καλέντουλα, το γεράνι, το νυχτολούλουδο είναι μερικά όμορφα ποώδη φυτά με μεγάλη διάρκεια ανθοφορίας.

Ένα άλλο αντικουνουπικό διακοσμητικό φυτό που είναι όμως μόνο πρασινάδα είναι το λεμονόχορτο ή σιτρονέλα. Η σιτρονέλα είναι πασίγνωστη για τις απωθητικές της ιδιότητες όχι τόσο το ίδιο το φυτό όσο τα σκευάσματα που παράγονται από το έλαιό του.Η σιτρονέλα είναι κατάλληλη για να φυτευτεί κατ' ευθεία στον κήπο ή σε μεγάλες γλάστρες στη βεράντα.

Φτιάξετε την δικιά σας απωθητική ουσία
Μια επάλειψη στο σώμα με χυμό λεμονιού μπορεί να απομακρύνει τα κουνούπια από πάνω σας. Το ίδιο ισχύει και για το ξύδι. Ένας άλλος οικολογικός και ευωδιαστός τρόπος για να διώξετε τα κουνούπια είναι να τρίψετε το δέρμα σας με φύλλα δυόσμου. Μπορείτε επίσης να γλιτώστε από τα τσιμπήματα αν τρίψτε το σώμα σας με άνθος λεβάντας ή κάνοντας επάλειψη στο σώμα σας με έλαιο λεβάντας. Το ίδιο αποτελεσματική είναι η καθαρή βανίλια.
Βοτανικές απωθητικές ουσίες για κουνούπια είναι τα αιθέρια ελαία σιτρονέλας, ευκαλύπτου, γερανιού, σόγιας, καρύδας και δυόσμου. Χρησιμοποιήστε μικρές ποσότητες γιατί είναι συμπυκνωμένα! Μια σταγόνα αρκεί.
Φτιάξετε την δικιά σας απωθητική ουσία αναμιγνύοντας 7-10 σταγόνες από αιθέρια έλαια σε 2 κουταλάκια από φυτικό έλαιο. Μια άλλη αντικουνουπική ουσία μπορεί να γίνει αναμιγνύοντας 20 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου, 20 σταγόνες έλαιο κέδρου, 10 σταγόνες πράσινο τσάι, 3 σταγόνες έλαιο γερανιού και 60 ml jojoba.


Προσοχή !!! : Τα αιθέρια έλαια μπορεί να ενοχλήσουν τα ευαίσθητα άτομα και για αυτό πρέπει να γίνεται δοκιμή πρώτα σε ένα μικρό σημείο του σώματος, για τυχόν αλλεργίες. Οι έγκυοι γυναίκες πρέπει να ρωτήσουν το γιατρό τους πριν τη χρήση οποιουδήποτε αιθέριου λαδιού.





Σιτρονέλλα (the Mosquito Plant)
Η σιτρονέλλα είναι γνωστή φυσική απωθητική ουσία κουνουπιών. Τα αιθέρια έλαια της σιτρονέλλας χρησιμοποιούνται για παρασκευή λοσιόν, τζελ, σπρέι εμπλουτσιμένων αυτοκόλλητων και κεριών. Τα κεριά σιτρονέλλας μπορούν να βοηθήσουν αρκετά (αν αντέχετε το άρωμά τους) αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αυτόνομη απωθητική ουσία. Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στα κεριά σιτρονέλλας έχουν 42.3% λιγότερα τσιμπήματα συμφώνα με μελέτη του πανεπιστήμιου Guelph. Η επάλειψη με σιτρονέλλα μπορεί να σας απαλλάξει από τα κουνούπια αλλά όχι για πολλή ώρα.

Natural Repellents For Mosquitoes

Φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από κουνούπια
Τα συμπτώματα τσιμπήματος από κουνούπι είναι μια μικρή αίσθηση τσουξίματος και φαγούρας στο δέρμα. Το σημείο κοκκινίζει γρήγορα και διογκώνεται ελαφρά. Μην τρίβεστε στο σημείο που σας τσίμπησαν γιατί μπορεί να μολυνθεί!
Για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα τη φαγούρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμμωνία, ξύδι, σόδα ή ντοματόζουμο.
Τρίψτε φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας ή βασιλικού στα σημεία που έχετε φαγούρα από τσιμπήματα κουνουπιών για να ανακουφιστείτε.
Φτιάξτε μια κρέμα από μαγειρική σόδα και νερό. Ρίξτε λίγη σόδα σε ένα μικρό κύπελλο και αναμίξτε την με λίγο νερό ώστε να γίνει μια κολλώδης κρέμα. Αλείψτε με το μίγμα το τσιμπημένο σημείο για άμεση ανακούφιση.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του