Απαλλαγείτε από τις αλλεργίες με βότανα

Απαλλαγείτε από τις αλλεργίες με βότανα!
 Καλώς μας ήρθε η Άνοιξη, όμως πολλές φορές δεν έρχεται μόνη… !!! ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ !!! Συνάχι, μπούκωμα και βήχας είναι αυτά που την ακολουθούν.
Τόσο η δυτική όσο και η κινέζικη βοτανοθεραπεία έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την ευαισθησία του ατόμου στους αλλεργιογόνους παράγοντες και να αμβλύνουν τα συμπτώματα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας και στη γενικότερα καλή λειτουργία του. Ανακαλύψτε λοιπόν πως απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του αναπνευστικού και…αναπνεύστε ελεύθερα!



Πράσινο Τσάι 
Παρά το γεγονός ότι το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και τανίνες, έχειαντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες είναι αποτελεσματικές για την καταπολέμηση των αλλεργιών και τις φλεγμονές. Το τσάι επίσης βοηθάει στην θεραπεία για τα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως υγρά μάτια, φτέρνισμα και ο βήχας. Πίνουμε τρία με τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα. χωρίς γάλα και επεξεργασμένηζάχαρη. Αν θέλουμε να γλυκαίνομαι το τσάι μας, χρησιμοποιώντας μέλι.
Δείτε περισσότερα: Πράσινο τσάι – Θεραπευτικές ιδιότητες.

Τζίντζερ 
Το Τζίντζερ βοηθάει στις αλλεργίες του δέρματος και στα συμπτώματα, όπωςπονοκεφάλους, βήχα και φλεγμονή. Ρίχνουμε ζεστό νερό πάνω από το τζίντζερ και το αφήνουμε 10 με 15 λεπτά.
Δείτε περισσότερα: Πιπερόριζα – Τζίντζερ σε όλα για όλα!
Τζίντζερ – Ginger· 9 ανυπέρβλητοι λόγοι για να το βάλετε στη ζωή σας!

Χαμομήλι
Το τσάι-χαμομήλι είναι ένα φυσικό αντιισταμινικό. Συχνά χρησιμοποιείται για τις αλλεργίες λόγω της ικανότητάς του να μειώνει τη φλεγμονή, ενώ χαλαρώνει επίσης το σώμα. Πίνουμε ένα ή δύο φλιτζάνια του τσαγιού χαμομήλι κάθε μέρα
Οι ειδικοί στην αρωματοθεραπεία, ειδικά στην Ευρώπη, συνιστούν το μασάζ με μείγματα χαμομηλιού για τη θεραπεία των αλλεργιών του δέρματος όπως είναι τα εξανθήματα, και οι κνησμοί. Υπάρχουν συστατικά σ΄ αυτό το βότανο που έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες. Μπορείτε, λοιπόν, να αγοράσετε αιθέρια έλαια, και κρέμες που περιέχουν χαμομήλι σε πολλά καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Κυνόροδο 
Οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς εχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ελέγχουν την παραγωγή της ιστάμινης που προκαλει τις αλλεργίες προσφέροντας άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα Χρησιμοποιούμε φρέσκα ή αποξηραμένα για το τσάι μας. Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από τους καρπούς αφού τους έχουμε σπάσει σε γουδί και αφήνουμε 15 λεπτά,Τα κυνοροδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C που μπορεί να μας προστατεύσει από τα κρυολογήματα και τη γρίπη.
Δείτε περισσότερα: Κυνόροδο ή καρπός αγριοτριανταφυλλιάς (Rosa canina) – Ιδιότητες

Θυμάρι
Το αφέψημα του θυμαριού έχει αποχρεμπτική και αντισηπτική δράση. Βράστε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε μια κουταλιά θυμάρι. Πιείτε το ή κάντε γαργάρες με το ρόφημα 2-3 φορές την ημέρα.
Δείτε περισσότερα: Θυμάρι: Η κουζίνα μύρισε νησί!

Σαμπούκος
Το έγχυμα του σαμπούκου έχει μαλακτική, αποχρεμπτική και αντιμικροβιακή δράση. Συχνά δίνεται και στα παιδιά για την καταπολέμηση του βήχα.
Δείτε περισσότερα: Το «άγνωστο» βότανο σαμπούκος ή ζαμπούκος!
Και φτιάξτε, Σπιτικό σιρόπι κουφοξυλιάς για το κρυολόγημα!
Τα άνθη σαμπούκου ( έχουν καθαρτικές και διουρητικές ικανότητες).

Λιναρόσπορος
Βράστε 1,5 ποτήρι νερό και ρίξτε ένα κουταλάκι λιναρόσπορο, μισό κουταλάκι θυμάρι και μισό κουταλάκι ρίγανη. Έπειτα από δέκα λεπτά, σουρώστε και προσθέστε μία κουταλιά μέλι. Έχει μαλακτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και τονώνει την αναπνευστική λειτουργία.
Δείτε ακόμη: Τα μεγάλα οφέλη του λιναρόσπορου!

Μπορείτε να επιλέξετε και αιθέρια έλαια.
Υπάρχουν κάποια που βοηθούν και τονώνουν την αναπνευστική λειτουργία.
Λάδι: το μασάζ με αιθέρια έλαια διευκολύνει την αναπνευστική λειτουργία και βοηθά να απαλλαγείτε από τις βλέννες. Ρίξτε σε 30ml αμυγδαλέλαιο 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού.
Εισπνοές: οι εισπνοές με αιθέρια έλαια θα βοηθήσουν να «ανοίξει» το αναπνευστικό σας σύστημα. Ραντίστε ένα μαντηλάκι με αιθέρια έλαια από μέντα, καμφορά, τζίντζερ, ευκάλυπτο ή κέδρο. Μπορείτε να ρίξετε μέχρι 3 αιθέρια έλαια μαζί και έως 6 σταγόνες συνολικά. Αφήστε το μαντηλάκι δίπλα σας και εισπνεύστε το άρωμα που εξατμίζεται.

Άλλα βότανα που μπορούν να είναι αποτελεσματικά είναι:
  • Τσουκνίδα : (είναι γνωστή για τα αντισταμινικές της ιδιότητες) μερικές καλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα αφεψήματα από τσουκνίδα μπορούν σημαντικά να θεραπεύσουν τα αλλεργικά ρινικά συμπτώματα. Για αιώνες, διάφοροι πολιτισμοί ανά τον κόσμο χρησιμοποιούσαν το βότανο αυτό για να θεραπεύσουν ρινικά και αναπνευστικά προβλήματα: βήχα, ρινική καταρροή, συμφόρηση στο στήθος, άσθμα κ.ά. Σ΄ένα εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Κολούμπια πάνω στη Βοτανική Ιατρική για τους γιατρούς, ο υπερασπιστής των βοτάνων Andrew Weil, γιατρός καθηγητής στο κολέγιο της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο στο Tucson στην Αριζόνα, είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα τόσο σοβαρό όσο η ανακούφιση από την αλλεργία που προέρχεται από τα αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας.
  • Βιταμίνη C : ο Δρ Broadhurst είναι γεωχημικός με ειδίκευση στη διατροφική ιατρική. Συνιστά, για την πρόληψη και θεραπεία των αλλεργιών, 1000mg βιταμίνης C τρείς φορές την ημέρα. Μια ανασκόπηση 40 μελετών για τη βιταμίνη C έδειξε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν βιταμίνη C τακτικά είχαν λιγότερα προβλήματα αλλεργίας, αναπνευστικές ασθένειες και εκρήξεις άσθματος. Η βιταμίνη C, είναι ένα δυνατό φυσικό αντιισταμινικό χωρίς γνωστές παρενέργειες, εκτός από τη διάρροια. Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν τέτοια συμπτώματα μόλις πάρουν 1200mg/ μέρα, αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες.
  • Σκόρδο : είναι ευεργετικό εξαιτίας των υψηλών συγκεντρώσεων συστατικών όπως είναι η βαλανοκετόνη. Τα συστατικά αυτά επιβραδύνουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις.
  • Χρυσόβεργα : (Solidago): βοηθά το αναπνευστικό και την καταρροή
  • Εφέδρα : (Ephedra): κατά του άσθματος, της βρογχίτιδας και του κρυολογήματος (Ανακουφίζει τη συμφόρηση των ιγμόρειων και είναι ιδανικό για το άσθμα και τη βρογχίτιδα).
  • Η εχινάτσια, που έχει δράση φυσικού αντιβιοτικού και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Λαμβάνεται ως αφέψημα ή μητρικό βάμμα.
  • Το δεντρολίβανο (για το δέρμα),
  • Η Αχιλλέα: Είναι αντιπυρετική και ιδανική σε κρυολογήματα, γρίπη, καταρροή,βήχα. Διεγείρει την εφίδρωση και σφίγγει τους εσωτερικούς βλεννογόνους της μύτης και του λαιμού, μειώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την έκκριση της βλέννας.
  • Η σκόνη τζίνσενγκ μέσα στα αφεψήματα για τον περιορισμό της αλλεργικής αντίδρασης
  • Το μέλι: μια κουταλιά σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, όπου θα προσθέσετε και δυο κουταλιές μηλόξυδο.
  • Η αγγελική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
  • Solidago (Βοηθά το αναπνευστικό και την καταρροή).

# Διαβάστε προσεκτικά την παρακάτω προειδοποίηση
Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας όπως αυτό πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. 
Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.
Οδηγίες χρήσης των βοτάνων Τα φαρμακευτικά βότανα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, κυρίως από όσους παίρνουν άλλα φάρμακα ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και από τις εγκύους, τις θηλάζουσες και βέβαια τα παιδιά και τους εφήβους. Τα φαρμακευτικά βότανα δεν αποτελούν πανάκεια, ούτε πρέπει να τα καταναλώνουμε χωρίς μέτρο και με την προσδοκία ότι θα γιατρέψουν όλες τις ασθένειες. Οτιδήποτε είναι φυσικό δεν σημαίνει ότι είναι και απολύτως ασφαλές. Έτσι, τα φαρμακευτικά φυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση και βάσει των συμβουλών των ειδικών, που τα γνωρίζουν καλά. 
Δοσολογία Οι ποσότητες στις οποίες μπορούμε ή πρέπει να καταναλώνουμε τα φαρμακευτικά φυτά είναι πολύ δύσκολο να καθοριστούν με ακρίβεια. Η σωστή δοσολογία εξαρτάται κάθε φορά από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η σωματική διάπλαση, η ασθένεια του ατόμου που τα καταναλώνει, καθώς επίσης και από το αν παίρνει άλλα φάρμακα ή αν έχει και άλλα προβλήματα υγείας. Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είναι όλα τα βότανα, από όπου κι αν προέρχονται, της ίδιας δραστικότητας, καθώς αυτή ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, καλλιέργειας, συγκομιδής, αποξήρανσης, φύλαξης κ.λπ. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι μία επαρκής ποσότητα για έναν ενήλικο που έχει λάβει υπόψη όλες τις αντενδείξεις είναι ένα φλιτζάνι έγχυμα ή αφέψημα τη φορά. Για περισσότερες συμβουλές, ή για συστηματική χρήση, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.
Οι μορφές των βοτάνων Αφέψηµα : Το φυτό βράζει μαζί με το νερό, συνήθως για 5-10΄, και στη συνέχεια το διηθούμε. Χρησιμοποιείται για τα ξυλώδη μέρη, όπως οι ρίζες ή οι φλοιοί.
Έγχυµα : Είναι μέθοδος που ενδείκνυται για τα φύλλα, τα άνθη και τα πέταλα, αλλά όχι για τις ρίζες. Επίσης, χρησιμοποιείται και όταν δεν θέλουμε να φύγουν τα πτητικά συστατικά, όπως στις περιπτώσεις των αρωματικών φυτών. Για να το παρασκευάσουμε, βράζουμε το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βότανο. Κατόπιν, αφήνουμε το μείγμα έτσι για 5-10΄ και στη συνέχεια το διηθούμε. 
Πού βρίσκουμε τα δραστικότερα : Είναι διαδεδομένη η λανθασμένη άποψη ότι τα άγρια φυτά είναι πιο δραστικά από τα καλλιεργούμενα. Όταν στα καλλιεργούμενα φυτά οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, η περιποίηση των φυτών και η εποχή συλλογής, η φύλαξη (μέρη σκοτεινά και όχι υγρά) και η αποξήρανση (όταν χρειάζεται) είναι σωστές, τότε δεν παρατηρούνται ουσιαστικές διαφορές από τα άγρια. Επίσης, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τα βότανα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός χρόνου από τη στιγμή της συλλογής τους.
**Απόσπασμα από άρθρο του https://www.vita.gr/ σε συνεργασία με δρ. ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΛΤΣΑ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
#

Γενικές Συμβουλές

1. Γνωρίστε τον εχθρό!

Το καλύτερο φάρμακο για τις αλλεργικές παθήσεις είναι ν’ αποφεύγουμε αυτό που μας τις προκαλεί: Ας μην ξεχνάμε ότι όλα σχεδόν τα φάρμακα που συστήνονται για τις αλλεργίες δεν θεραπεύουν τις ίδιες, αλλά τα συμπτώματα που προκαλούν.
Η αλλεργική πάθηση καιροφυλακτεί και επανεμφανίζεται κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με αυτό που μας πειράζει. Από τη στιγμή δηλαδή που ο οργανισμός μας έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά με μία ξένη ουσία, το ανοσοποιητικό μας σύστημα μαθαίνει να την αναγνωρίζει και να τη θυμάται.
Οργανώνει λοιπόν την αντεπίθεση του κατασκευάζοντας αντισώματα ειδικά για την ξένη αυτή ουσία, το αντιγόνο, όπως ονομάζεται.
Κάθε φορά που το ίδιο αντιγόνο θα εμφανίζεται στον οργανισμό, το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα το αναγνωρίζει χάρη στη μνήμη του και θα του αντεπιτίθεται με τα ειδικά αντισώματα. Έτσι, λοιπόν, αν κάποιος πάσχει, π.χ. από αλλεργική ρινίτιδα, ο οργανισμός του θα αντιδρά κάθε φορά που θα έρχεται σε επαφή με ένα συγκεκριμένο είδος γύρης που βρίσκεται στη μνήμη του ανοσοποιητικού μας συστήματος…

2. Τι είδους αλλεργία έχετε;

Τρεις είναι οι πιο συνηθισμένες αλλεργικές παθήσεις:
  1. Η ατοπική δερματίτιδα.
  2. Η εποχιακή αλλεργική ρινίτιδα και επιπεφυκίτιδα.
  3. Το αλλεργικό άσθμα.
Αν ένας από τους δύο γονείς πάσχει από αλλεργία, τότε το παιδί έχει 30% πιθανότητα να παρουσιάσει και αυτό. Αν είναι αλλεργικοί και οι δύο γονείς, ο κίνδυνος φτάνει το 60%!

3. Πάρτε τα μέτρα σας την άνοιξη!

Ο ένοχος για τις περισσότερες αλλεργίες αυτή την εποχή είναι η γύρη των πιο αγαπημένων μας λουλουδιών και δέντρων. Ανάλογα με το ποια εποχή εμφανίζονται τα αλλεργικά συμπτώματα, μπορείτε να καταλάβετε σε ποιας κατηγορίας φυτών τη γύρη είστε αλλεργικοί.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  • Όταν είστε μέσα στο αμάξι, να έχετε πάντα κλειστά τα τζάμια.
  • Αποφύγετε την περίοδο της ανθοφορίας τις εκδρομές στην εξοχή.
  • Προτιμάτε για διακοπές τις παραθαλάσσιες περιοχές, στις οποίες παρατηρείται μικρότερη συγκέντρωση.
  • Η μεγαλύτερη συγκέντρωση γύρης παρατηρείται στο τέλος της ημέρας, οπότε είναι καλύτερα τότε να έχετε τα παράθυρά σας κλειστά.
  • Οι χειρότερες ώρες είναι μεταξύ 8-10 π.μ. και 7 μ.μ.

4. Προσοχή στα συμπτώματα.

Θυμηθείτε τις λεπτομέρειες που αφορούν τα συμπτώματά σας. Εκατομμύρια ουσίες είναι αλλεργιογόνες. Κάθε στιγμή εισπνέουμε, καταπίνουμε ή αγγίζουμε μία τεράστια ποικιλία από διαφορετικές ουσίες.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να διαπιστώσουμε τι είναι αυτό που μας προκαλεί την αλλεργία;

Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε το γιατρό να μας πάρει ένα καλό ιστορικό. Θα πρέπει, λοιπόν, πριν να τον επισκεφτούμε να έχουμε καταγράψει λεπτομέρειες για την εκδήλωση των συμπτωμάτων των αλλεργικών παθήσεων και τις συνήθειές μας που πιστεύουμε ότι μπορεί να συσχετίζονται με αυτά.

5. Τολμήστε τις δερματικές δοκιμασίες!

Πρόκειται για ασφαλή και ακριβή τεστ που χρησιμοποιούν οι αλλεργιολόγοι για να εξακριβώσουν το αλλεργιογόνο που προκαλεί τη συγκεκριμένη ευαισθησία στον οργανισμό. Για να το πετύχουν αυτό, εισάγουν μέσα στο δέρμα μία μικρή ποσότητα μικρού αλλεργιογόνου σε προκαθορισμένη σύσταση. Μέσα σε είκοσι λεπτά η ουσία στην οποία είμαστε αλλεργικοί θα προκαλέσει στο δέρμα μας έντονο ερεθισμό.

6. Κάντε την ειδική εξέταση αίματος.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα διαγνωστικά τεστ για τις αλλεργικές παθήσεις είναι η μέτρηση των ειδικών IgE αντισωμάτων του αίματος. Με την εξέταση αυτή αναγνωρίζονται τα αντισώματα, τα οποία στοχεύουν κατά των αλλεργιογόνων που υπάρχουν στο περιβάλλον. Πρόκειται για μία απλή εξέταση αίματος, για την οποία δεν χρειάζεται να είμαστε νηστικοί.

7. Κάντε απευαισθητοποίηση

Αν σας το συστήσει ο γιατρός, μπορείτε να προχωρήσετε στη μέθοδο της απευαισθητοποίησης με τα ειδικά εμβόλια. Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στην τακτική έγχυση στον οργανισμό δόσεων από το αλλεργιογόνο, σε αυξανόμενη μάλιστα ποσότητα. Το πρόβλημα βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το κάθε τέτοιο εμβόλιο δεν μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα από δύο ή τρία αλλεργιογόνα. Η απευαισθητοποίηση δεν έχει 100% αποτελεσματικότητα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας έχουν παρατηρηθεί στα εμβόλια ενάντια στη γύρη και στην οικιακή σκόνη. Ένα άλλο μειονέκτημα της θεραπείας είναι πως διαρκεί πολύ, μέχρι και 3 χρόνια…

8. Σταματήστε το κάπνισμα!

Η νικοτίνη του καπνού, επιδεινώνει τη ρινική συμφόρηση και μπορεί να κάνει πολύ πιο έντονα τα συμπτώματα όσων πάσχουν από αναπνευστικές αλλεργικές παθήσεις. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αποφεύγετε να βρίσκεστε σε κλειστούς χώρους όπου καπνίζουν άλλοι.

9. Χρησιμοποιήστε σωστά τα φάρμακα.

Ο χρυσός κανόνας είναι πως δεν πρέπει να παίρνουμε τα φάρμακα χωρίς τη συνταγή γιατρού, γιατί έχουν παρενέργειες. Βέβαια, τα φαρμακευτικά σκευάσματα της νεότερη γενιάς για τα αλλεργικές παθήσεις, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά, ενώ έχουν λιγότερες παρενέργειες.

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες τέτοιων φαρμάκων:

  1. Τα αντισταμινικά, που χρησιμοποιούνται κυρίως για αλλεργικές ρινίτιδες και για δερματικές αλλεργίες.
  2. Τα βρογχοδιασταλτικά, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία το άσθματος.
  3. Τα κορτικοειδή, που είναι παράγωγα της κορτιζόνης.

10. Πείτε ναι στον βελονισμό.

Η γιατρός – βελονίστρια κ. Αναστασία Καραμούζη, εξηγεί:
«Σύμφωνα με τα θεωρία της κινέζικης παραδοσιακής ιατρικής, οι αλλεργίες οφείλονται στη διαταραχή της ισορροπίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτή η θεωρία συσχετίζει το ανοσοποιητικό σύστημα με τη λειτουργία του πνεύμονα και αυτό που αποκαλείται «στομαχική ενέργεια». Αυτά μαζί αποτελούν το αμυντικό σύστημα στον οργανισμό μας και μας προφυλάσσουν από τον εξωτερικό κόσμο. Αν οι δύο αυτές ενέργειες διαταραχτούν και χάσουν τη δύναμή τους, γινόμαστε ευαίσθητοι σε όλα. Η παραδοσιακή αυτή ιατρική γνωρίζοντας καλά τη λειτουργία αυτών των συστημάτων μας προσφέρει άριστο τρόπο αντιμετώπισης της δυσλειτουργιών.»

11. Δοκιμάστε την ομοιοπαθητική.

Η ομοιοπαθητική έχει πολύ καλά αποτελέσματα στις αλλεργικές παθήσεις, ειδικά όμως σε εκείνες που εμφανίστηκαν πρόσφατα. Όπως μας εξηγεί η γιατρός ομοιοπαθητικός Καίτη Αντωνίου, διευθύντρια του Κέντρου Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, όσο περισσότερα χρόνια υποφέρει κάποιος, όσο περισσότερα φάρμακα χρησιμοποιεί και ειδικά κορτιζονούχα, τόσο δυσκολότερη γίνεται η θεραπεία του.Καλό είναι, λοιπόν, ο αλλεργικός να ξεκινήσει την ομοιοπαθητική του αγωγή από το χειμώνα, ώστε την άνοιξη το αμυντικό του σύστημα να είναι πιο ισχυρό.
Εδώ, θα μπορούσε να τεθεί το εξής ερώτημα: Γιατί ένας οργανισμός που επί 35 χρόνια ήταν υγιής ξαφνικά δεν ανέχεται, π.χ. τη γύρη της ελιάς ή το χάιδεμα μας γάτας;
Μήπως για κάποιους λόγος το αμυντικό το σύστημα έχει πέσει τόσο, ώστε η επαφή του με φυσικά ερεθίσματα να μην είναι πλέον δυνατή; Αυτός είναι ο λόγος που η ομοιοπαθητική δρα ενισχύοντας τον οργανισμό, ώστε το περιβάλλον να είναι και πάλι φυσικό και φιλικό απέναντί του.Συνεπώς ο ασθενής θα πρέπει να υποβληθεί σε ομοιοπαθητική θεραπεία 2-5 χρόνια μέχρι να γίνει τελείως καλά. Αυτό που παρατηρείται όμως είναι ότι κάθε χρόνο τα αλλεργικά συμπτώματα είναι πιο ελαφριά, διαρκούν μικρότερο χρονικό διάστημα, δεν χρειάζεται η λήψη κορτιζόνης παρά μόνο κάποιων ήπιων αντισταμινικών, μερικές φορές μέχρι να απαλλαγεί πλήρως ο ασθενής από το χρόνιο πρόβλημα.

Πηγή 
aromaikarias.blogspot.gr
www.ygeia-evexia.gr
https://proionta-tis-fisis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8394.html
https://aromaikarias.blogspot.gr
www.ygeia-evexia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του