Πρόβλημα με το ανοσοποιητικό - συμπτώματα και τρόποι να το ενισχύσετε


Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η άμυνα του οργανισμού απέναντι στις απειλές που δέχεται.
Όταν υπερλειτουργεί ή τεμπελιάζει, η λειτουργία του δηλαδή δεν είναι φυσιολογική αλλά διαταραγμένη, αυτό εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα που αποκαλούνται ανοσολογικές διαταραχές. Οι ανοσολογικές διαταραχές ενοχοποιούνται ακόμη και για τις αποβολές στις γυναίκες.


Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι:

Σπασμοί ή σύνδρομο Guillain-Barré
Όταν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στις νευρικές απολήξεις των μεγάλων μυϊκών ομάδων του σώματος, όπως είναι των ποδιών, οδηγώντας σε μυϊκή αδυναμία. Οι σπασμοί διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά και πρόκειται για τη διαταραχή γνωστή και ως σύνδρομο Guillain-Barré.

Πόνος στις αρθρώσεις
Εάν έχετε έντονο πόνο στις αρθρώσεις είναι πιθανό να έχετε ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα. Πρόκειται για τη νόσο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, κατά την οποία το ανοσοποιητικό παράγει αντισώματα που δημιουργούν προβλήματα και πόνο στις αρθρώσεις, κατάσταση που αν μείνει χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες και ακινησία.

Διαβήτης
Το ανοσοποιητικό επιτίθεται και καταστρέφει τα κύτταρα στο πάγκρεας που παράγουν ινσουλίνη. Δεδομένης λοιπόν της βλάβης που προκαλείται στο πάγκρεας ο οργανισμός εμφανίζει διαβήτη τύπου 1.
Φλεγμονή
Τα αντισώματα που περισσεύουν καταλήγουν σε διάφορα σημεία του σώματος όπως είναι τα νεφρά, τα νεύρα και οι πνεύμονες και η μακρά παραμονή τους σε αυτές τι περιοχές οδηγεί στην εμφάνιση φλεγμονών σε αυτά.

Θυρεοειδής

Η λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ρυθμίζεται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Κατά συνέπεια, αυτό τον κάνει ένα από τα πρώτα όργανα που επηρεάζονται από μια ανοσολογική διαταραχή. Οι αυξομειώσεις του βάρους, οι αυξημένοι παλμοί, η νευρικότητα, η αδυναμία, το αίσθημα της κόπωσης, η δυσκοιλιότητα και η ξηροδερμία είναι μερικά από τα συμπτώματα.

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου
Τα αντισώματα ενός υπερλειτουργικού ανοσοποιητικού επιτίθενται στα έντερα προκαλώντας σοβαρές περιπτώσεις διάρροιας, που εκφράζονται με αιμορραγία, πυρετό, πόνο στην κοιλιά και μη φυσιολογική απώλεια βάρους.

«Τροφή»: Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως: Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)!


Πως θα ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα;

Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Αν μπορούσαμε να δούμε σε μία κινηματογραφική ταινία την δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την προσπάθειά του να μας κρατήσει υγιείς εκτός από την συγκίνηση που θα νιώθαμε θα τρέχαμε αμέσως να το βοηθήσουμε και θα προσέχαμε υπερβολικά να μην του γίνουμε εμπόδιο σε αυτή του την προσπάθεια ας το κάνουμε λοιπόν… ας το βοηθήσουμε και ας προσέξουμε να μην του γίνουμε εμπόδιο το ανοσοποιητικό σύστημα είναι από τα σημαντικότερα συστήματα του οργανισμού αυτό είναι υπεύθυνο και αυτό καθορίζει την κατάσταση του οργανισμού…
είναι ένα σύνθετο αμυντικό και αποδοτικό σύστημα είναι η ασπίδα που έχει στηθεί μπροστά στους εισβολείς ιοί βακτήρια και ασθένειες τίποτα δεν μπορεί να προσπελάσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα αλλά τότε γιατί πολλές-πολλές φορές το σώμα μας ασθενεί;

μα γιατί φίλοι μου ανοίξαμε την πόρτα μα θα πούμε δεν την ανοίξαμε αποκλείεται κάποια κερκόπορτα αφήσαμε ανοιχτή και από κει τρύπωσε ο εχθρός λοιπόν τι εξασθενεί και τι επηρεάζει αρνητικά ή θετικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα;
πρώτα από όλα η τροφή και η διατροφή η σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού-όπως και των περισσοτέρων συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος-εξαρτάται από την σωστή διατροφή τόσο οι υποσιτισμένοι όσο και οι υπερσιτισμένοι άνθρωποι διατρέχουν μεγάλους και ίδιους κινδύνους εκδήλωσης ασθενειών και προσβολής από μικρόβια και βακτήρια είναι ηλίου φαεινότερον λοιπόν ότι για να έχουμε ένα ισχυρό και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα απαιτείται σταθερή πρόσληψη όλων των απαραίτητων βιταμινών ιχνοστοιχείων και ανόργανων αλάτων και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ΜΟΝΟ με την κατανάλωση ισορροπημένης δίαιτας που θα περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση άφθονα νωπά και ωμά φρούτα και λαχανικά με περαιτέρω αύξηση κάποιων από αυτών όπως



α) του λεμονιού,του οποίου ο χυμός είναι από τους καλλίτερους ενισχυτές
του ανοσοποιητικού….
β) του ροδιού…
γ) του μπρόκολου….
δ) των πορτοκαλιών…..

αύξηση των βοτάνων εκείνων που είναι γνωστά για τις ανοσοποιητικές τους ιδιότητες όπως π.χ
α) η τσουκνίδα…
β) το φασκόμηλο….
γ) το σκόρδο….

περισσότερη χρήση αιθέριων ελαίων για θεραπείες παθήσεων όπως…
η ακμή το έκζεμα ο έρπης ζωστήρ η αρθρίτιδαη candida που εκτός από την θεραπεία επιτυγχάνουμε και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού…

ένας άλλος καταστροφικός παράγοντας για το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το στρες το στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα πολλοί ερευνητές επισημαίνουν ότι οι γιατροί πρέπει να κατανοήσουν τον ρόλο του στρες στην παθογένεια των ασθενειών και να προτρέψουν τους ασθενείς σε μια αλλαγή συμπεριφοράς και αντιμετώπισης γεγονότων και καταστάσεων για να βελτιωθεί η υγεία τους σε παλαιότερες έρευνες όσο και σε νέες έχει αναφερθεί ότι το ψυχολογικό στρες επηρεάζει καταστροφικά το ανοσοποιητικό το αποδυναμώνει το εξασθενεί και αποκόπτει τα δίκτυα που το συνδέουν με τα άλλα συστήματα του οργανισμού όπως το νευρικό και το ενδοκρινικό η μεγαλύτερη καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος παρουσιάζεται όταν το στρες είναι χρόνιο και παρατεταμένο τότε οι αρνητικές επιπτώσεις στους μηχανισμούς και στα κύτταρα του ανοσοποιητικού είναι καταστροφικές ας θυμόμαστε λοιπόν να γελάμε γιατί το γέλιο μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά να διαχειριστούμε με σωστό και εποικοδομητικό τρόπο το ψυχολογικό στρες
και γιατί αυξάνει σημαντικά την δραστηριότητα των Τ κυττάρων

Σημάδια Που Δείχνουν Πρόβλημα Με Το Ανοσοποιητικό, ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ Να Τα Αγνοείτε!

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό!
Πριν αναλύσουμε συστατικά της διατροφής που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζετε ότι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η καθιστική ζωή και η αποφυγή του ήλιου. Κάθε παράγοντας από τους ανωτέρω επηρεάζει με διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς το ανοσοποιητικό σύστημα γι’αυτό πριν ξεκινήσετε να κατηγορείτε το κρύο (το οποίο δεν είναι αιτία κρυολογήματος), τροποποιήστε την ζωή σας προς όφελος του οργανισμού σας! Επιπλέον, υπάρχουν τρόφιμα και συστατικά που θα βοηθήσουν περαιτέρω…

Πολλές υγιεινές τροφές και ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να εμποδίσουν πολλές ασθένειες. Κι ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στα παθογόνα.Δυστυχώς όμως, η σύγχρονη ζωή κάνει δύσκολη την τήρηση ενός προγράμματος σωστής διατροφής, γεγονός που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία μας. Πάνω από 200 ιοί μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα κρυολογήματος.
Πολλές υγιεινές τροφές και ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να εμποδίσουν πολλές ασθένειες. Κι ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στα παθογόνα, όπως οι ιοί, τα βακτήρια και οι καρκινογόνες ουσίες που μπορεί να μας αρρωστήσουν.





Ο δεκάλογος του ισχυρού ανοσοποιητικού: 1 Ψάρια , 2 Πρωτεΐνη και ψευδάργυρος , 3 Εσπεριδοειδή και Βιταμίνη C , 4 Ξηροί καρποί , 5 Κρεμμύδι και σκόρδο , 6 Γιαούρτι , 7 Καρότα , 8 Σούπες , 9 Βιταμίνης D Ήλιος και άσκηση , 10 «Όχι» στη ζάχαρη και το λίπος.



Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, βρίσκονται σε όλο το σώμα μας -στις αμυγδαλές, στους λεμφαδένες, στη σπλήνα, στον θύμο αδένα και στο μυελό των οστών.

Προτιμώντας τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα, αντί εκείνων με υψηλή θερμιδική αξία, όπως τα μπισκότα, τα γλυκά και τα αναψυκτικά, μπορείτε να «πολεμήσετε» πολλές ασθένειες.


10 Τροφές ενίσχυσης του ανοσοποιητικού:

1. Ψάρια
Για ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, οι διατροφολόγοι προτείνουν την κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων λιπαρά θαλασσινά την εβδομάδα. Τέτοια είναι οι σαρδέλες, ο σολομός, η ρέγκα και το σκουμπρί.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια και σε άλλα τρόφιμα όπως τα καρύδια, στους σπόρους λιναριού και στο έλαιο canola, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τη φλεγμονή. Αυξάνουν τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων που ονομάζονται μακροφάγα, τα οποία καταπολεμούν τα ενοχλητικά βακτήρια.
Τα μονοακόρεστα λίπη στα τρόφιμα, όπως το ελαιόλαδο και το φύτρο σιταριού, επίσης προστατεύουν το σώμα μας από βακτήρια μικροοργανισμούς και ιούς. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ευνοούν την κατάθλιψη.
Δείτε περισσότερα για τα ωφέλιμα Ω 3 λιπαρά!


2. Πρωτεΐνη και ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος, ένα ορυκτό, πλούσιο σε κρέατα όπως το συκώτι, το βόειο κρέας και το αρνί, συνεργάζεται με την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας για να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Ορισμένα είδη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των λευκών κυττάρων του αίματος, δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ψευδάργυρο. Κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλές φρέσκες επιλογές: χειμωνιάτικα κολοκυθάκια, λαχανικά, βατόμουρα κ.ά. Διαφορετικά μπορείτε πάντα να βρείτε αυτές τις τροφές κατεψυγμένες. Τα στρείδια είναι μακράν η καλύτερη πηγή ψευδαργύρου, ενός απαραίτητου μικροστοιχείου για την κυτταρική ανοσία και την συνολική άμυνα του οργανισμού. Αν δεν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου τροφίμου, καλές πηγές είναι επίσης το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά.

3. Εσπεριδοειδή και Βιταμίνη C
Μην παραλείπετε να τρώτε φυλλώδη λαχανικά, πιπεριές και εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C.
Αυτή η βιταμίνη αδρανοποιεί την ισταμίνη, την ουσία που είναι υπεύθυνη για την καταρροή και τη συμφόρηση και βοηθά στη μείωση της φλεγμονής που συνοδεύει τα κρυολογήματα και τους ιούς.
Σύμφωνα με μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley, από 160 υγιείς ενήλικες, εκείνοι που λάμβαναν 500 mg βιταμίνης C την ημέρα για δύο μήνες, σημείωσαν μείωση 24% στην C αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP), μία ένωση που σχετίζεται με τη φλεγμονή και χρόνιες παθήσεις.
Τα λαχανικά και φρούτα με έντονα χρώματα περιέχουν επίσης μεγάλες δόσεις αντιοξειδωτικών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών το χειμώνα. Βάλτε λοιπόν στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά με βιταμίνη C για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Για να κάνετε τα λαχανικά πιο ελκυστικά, προσθέστε τα σε σούπες, μαγειρευτά φαγητά και σάλτσες. Ή πίνετε ένα ποτήρι χυμού ντομάτας ή άλλων λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο για έξτρα βιταμίνη C.
Μπρόκολο και κουνουπίδι: Είναι αμφότερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία συνδέεται με αυξημένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μη ξεχνάμε βέβαια την κλασσική πηγή της βιταμίνης, η οποία δεν είναι άλλη από το πορτοκάλι.
Δείτε ακόμη: Η σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική βιταμίνη C
και: Τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι!

4. Ξηροί καρποί
Αντί να προτιμήσετε τα πατατάκια για ένα σνακ το απόγευμα, αντικαταστήστε τα με μια χούφταξηρούς καρπούς ή σπόρους. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, καταπολεμά λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως το κρυολόγημα. Επίσης, αυξάνει τη δράση των αντισωμάτων και ορισμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, όταν είμαστε αγχωμένοι -και ποιος δεν είναι;

Ποιοι ξηροί καρποί και σπόροι είναι καλύτεροι;
• ¼ του φλιτζανιού ηλιόσποροι, περιέχει σχεδόν όλη τη βιταμίνη Ε που χρειαζόμαστε καθημερινά.
• ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα, παρέχει 50% των αναγκών μας.
• Τα βραζιλιάνικα καρύδια έχουν σημαντική ποσότητα σεληνίου, ενός ιχνοστοιχείου που συνεργάζεται με τη βιταμίνη Ε για να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού το χειμώνα.

5. Κρεμμύδι και σκόρδο
Τόσο τα σκόρδα, όσο και τα κρεμμύδια, περιέχουν ενώσεις που επιταχύνουν τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Εμποδίζουν τα κρυολογήματα και βοηθούν κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων.
Εάν κρυώσετε και έχετε βουλωμένη μύτη, το σκόρδο θα βοηθήσει επίσης να καθαρίσει η μύτη σας..

6. Γιαούρτι
Σε μια μακρά μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι ενήλικοι που έτρωγαν ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι την ημέρα, είχαν 25% λιγότερα κρυολογήματα από εκείνους που δεν έτρωγαν.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι αυξάνει την παραγωγή μιας ουσίας που ονομάζεται ιντερφερόνη γ και η οποία βοηθά στο σταμάτημα της αναπαραγωγής του ιού.
Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να μειώσει τις άμυνές μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό και άλλα υγρά κάθε μέρα. Και αν είμαστε ήδη άρρωστοι, το διπλάσιο.
Δείτε τα οφέλη του γιαουρτιού και πως μπορούμε να παρασκευάσουμε το δικό μας!

7. Καρότα
Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, βήτα καροτίνης (προβιταμίνης Α) και λιγνίνης, συστατικά απαραίτητα για υγιή κυτταρική ανάπτυξη και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης είναι πλούσια σε φολικό οξύ, βιταμίνη του συμπλέγματος Β και μπορεί να καταπολεμήσει ελεύθερες ρίζες. Τέλος, ως σνακ, μπορούν να βοηθήσουν και στην απώλεια βάρους, μιας και είναι ιδιαίτερα χορταστικά!
Δείτε περισσότερα για τα καρότα και τις ιδιότητές τους!

8. Σούπες
Οι σούπες, εφόσον έχουν τα κατάλληλα συστατικά, συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η αντιμικροβιακή δράση του κρεμμυδιού σε συνδυασμό με την βιταμίνη C (πατάτα, κρεμμύδι, ντομάτα, λεμόνι) τονώνουν τον οργανισμό μας, προφυλάσσοντάς τον από τη δράση ιών και βακτηρίων.

Τροφές Που Δυναμώνουν Το Ανοσοποιητικό Μας Σύστημα

9. Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού!
Η βιταμίνη D, μια στεροειδής ορμόνη που επηρεάζει σχεδόν κάθε κύτταρο στο σώμα σας, είναι ένας από τους πιο ισχυρούς φυσικούς μαχητές ενάντια στον καρκίνο. Οι υποδοχείς που ανταποκρίνονται στην βιταμίνη D έχουν βρεθεί σχεδόν σε κάθε είδος ανθρώπινων κυττάρων, από τα οστά έως τον εγκέφαλό σας. Το συκώτι σας, τα νεφρά και άλλοι ιστοί μπορούν να μετατρέψουν τη βιταμίνη D στο αίμα σας σε καλσιτριόλη, η οποία είναι η ορμονική ή η ενεργοποιημένη έκδοση της βιταμίνης D. Τα όργανα σας την χρησιμοποιούν στη συνέχεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων.

Η βιταμίνη D είναι πραγματικά σε θέση να εισχωρήσει στα καρκινικά κύτταρα και να πυροδοτήσει την σκανδάλη της απόπτωσης, ή του θανάτου του καρκινικού κυττάρου.

Όταν, ο JoEllen Welsh ένας ερευνητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Albany, έβαλε μια ισχυρή μορφή ενέσιμης βιταμίνης D σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του μαστού, οι μισοί από τους όγκους συρρικνώθηκαν και πέθαναν μέσα σε λίγες μέρες. Η βιταμίνη D δούλεψε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για την θανάτωση των καρκινικών κυττάρων, όπως το τοξικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού το Tamoxifen, χωρίς όμως καμία από τις αρνητικές παρενέργειες και με πολύ μικρότερο κόστος.
Δείτε: Βιταμίνη D3: Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης 17 ειδών καρκίνου και άλλων ασθενειών

Συνιστά ότι πρέπει κάποιος να διασφαλίσει τα επίπεδα της βιταμίνης D να είναι 70 έως 100ng/ml αν έχετε λάβει μια διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό με την άμεση, ασφαλή έκθεση στο υπεριώδες φως, ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, με τη λήψη από το στόμα ενός συμπληρώματος βιταμίνης D3. Η βιταμίνη D λειτουργεί συνεργικά με κάθε θεραπεία του καρκίνου, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Παρακαλούμε παρακολουθήσετε δωρεάν την μία διάλεξη του για τη βιταμίνη D για περισσότερες πληροφορίες.

Γρίπη και ιώσεις: Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

Οι έρευνες έδειξαν και κάποιους άλλους φυσικούς μαχητές ενάντια στον καρκίνο του μαστού και είναι οι ακόλουθοι:
Τρώτε άφθονα φρέσκα, ολόκληρα, βιολογικά λαχανικά και ειδικά λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση, αποφεύγοντας όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, και ελαχιστοποιώντας την ζάχαρη, τα δημητριακά και τα αμυλούχα τρόφιμα.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΔΑΕΙΣ!!!
Η αναπόφευκτη αλήθεια του θέματος είναι ότι η σύγχρονη ιατρική θέλει τους ανθρώπους να παραμένουν σε άγνοια σχετικά με τις θεραπευτικές επιδράσεις της βιταμίνης D.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
Υπάρχει μια επιδημία ανεπάρκειας της βιταμίνης D, σαρωτική σε όλο τον σύγχρονο κόσμο μας, και η σοβαρότητα αυτης της επιδημιας κανει τον ιό H1N1 της γρίπης των χοίρων να φαινεται σε σύγκριση με αυτην την υποθεση σαν ένα απλο κρυολογημα. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D δεν είναι μόνο ανησυχητικά εξαπλωμενη, αλλα είναι επίσης και η αιτία πολλών άλλων σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η οστεοπόρωση και οι καρδιακές παθήσεις.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2010 τεύχος του Journal of Clinical Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού διαπιστώθηκε ότι 59 τοις εκατό του πληθυσμού εχει ελλειψη σε βιταμίνη D. Επιπλέον, σχεδόν 25 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.
Αρα μονο το 16 τοις εκατο του πληθυσμου ειχαν επαρκεια σε βιταμινη D Επιμέλεια μετάφρασης


Εκτίθεστε αρκετά στον Ήλιο, ώστε να παραμείνετε υγιείς;
Σε πείσμα των εμπόρων της ασθένειας και των αφεντικών τους φαρμακευτικών εταιρειών και λοιπών πολυεθνικών, που επί δεκαετίες προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, ο Ήλιος παραμένει πάντα ο καλύτερός σύμμαχός μας σε μια ποιοτική ζωή ευεξίας, υγείας και ευτυχίας.

Η διακεκριμένη Δρ. Liz Lipski μας εξηγεί τα οφέλη της Βιταμίνης D3, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια ορμόνη που παράγεται φυσικά από το σώμα μας όταν εκτίθεται στο φως του Ηλίου.

Μεταξύ άλλων, η εν λόγω «Βιταμίνη» ουσιαστικά εξαλείφει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών ασθενειών, παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος (όπως η οστεοπόρωση ή η σκλήρυνση κατά πλάκας), προλαμβάνει την κατάθλιψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και την καλύτερη άμυνα ενάντια σε κρυολογήματα και ιούς όπως η γρίπη.



Πληροφορία : Ειδικά σε μια χώρα τόσο φυσικά ευνοημένη όσο η Ελλάδα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ακόμα και 10 λεπτά ημερήσιας έκθεσης στον Ήλιο μπορούν να μας εξασφαλίσουν άριστη ψυχική και σωματική υγεία, ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες, οπότε και η θεωρούμενη ως επικίνδυνη (υπεριώδης) ακτινοβολία βρίσκεται σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα !!! 



10. Ποιά τρόφιμα όμως πρέπει να αποφεύγουμε;
«Όχι» στη ζάχαρη και το λίπος
Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η διατροφή που είναι πλούσια, τόσο σε ζάχαρη, όσο και σε λίπος, μειώνει τον αριθμό των φυσικών κυττάρων που καταπολεμούν τις ασθένειες.
Ακόμα και μόλις δύο αναψυκτικά την ημέρα, μπορεί να μειώσουν τη δύναμη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος , κατά 40%.
Για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, οι ειδικοί σε θέματα υγείας, συμβουλεύουν επίσης να διατηρούμε ιδανικό βάρος, να λαμβάνουμε ένα πολυβιταμινούχο φυσικό σκεύασμα που να παρέχει βασικά μέταλλα (όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο), να ασκούμαστε 30 έως 60 λεπτά τις περισσότερες ημέρες και να κοιμόμαστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Πηγή
clickatlife.gr iatronet.gr  proionta-tis-fisis.com proionta-tis-fisis.com  proionta-tis-fisis.com  proionta-tis-fisis.com/vitamini  fytro.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του