Φτιάξτε τη δικιά σας λιποδιαλυτική κρέμα 6 συνταγές και Video

150 ΒΟΤΑΝΑ ΔΙΑΙΤΑ
Αρκεί ένα απλό πάτημα στο τηλεκοντρόλ για να ακούσετε τις ακόλουθες εκφράσεις: «Χάστε 4 κιλά σε 48 ώρες με την κρέμα
αδυνατίσματος ...», «Αδυνατίστε πίνοντας τον καφέ ...», «Με το σκεύασμα ... μειώστε πόντους από κοιλιά και μέση και βγείτε στην παραλία αγνώριστη!».Το «αγνώριστη» είναι το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα, για τη διάθεση όμως, καθώς όλες αυτές οι προτάσεις μας βομβαρδίζουν καθημερινά, ασκώντας όλο και μεγαλύτερη πίεση στην ψυχολογία γυναικών και ανδρών, που ανησυχούν για την εικόνα σώματός τους. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ο τομέας της διαφήμισης έχουν συμβάλει, σε αναμφισβήτητα μεγάλο βαθμό, στη δημιουργία αρνητικής σκέψης γύρω από το σώμα, προβάλλοντας συνεχώς ευτυχισμένους ανθρώπους, με την τέλεια οικογένεια, το τέλειο σπίτι, το τέλειο αυτοκίνητο και φυσικά το τέλειο φαίνεσθαι. Η κοινωνία συνδυάζει έτσι, την εξωτερική εμφάνιση με την επιτυχία, την ικανότητα και την καταξίωση, προσθέτοντας ένα ακόμη ψυχολογικό βάρος στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα.
Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η βιομηχανία του αδυνατίσματος. Κρέμες αδυνατίσματος, λιποδιαλυτικά, υποκατάστατα γεύματος, διουρητικά, καφέδες αδυνατίσματος κ.ά. Διαφορετικά προϊόντα με ένα κοινό: δημιουργούν περισσότερες προσδοκίες από αυτές που μπορούν να καλύψουν. Η μείωση του σωματικού βάρους είναι μία δύσκολη διαδικασία και γίνεται περισσότερο πιεστική και αγχωτική όταν το άτομο επηρεάζεται από τις ελπίδες για γρήγορη απώλεια βάρους. Ας δούμε κάποια από αυτά τα σκευάσματα και πώς λειτουργούν.

Κρέμες αδυνατίσματος: Στις διαφημίσεις συχνά αναφέρονται οι πολλοί πόντοι που χάνονται με την επάλειψη της κρέμας, η οποία δρα ακόμη και όσο εσείς κοιμάστε! Εύκολο δεν ακούγεται; Καίμε λίπος χωρίς να κουνιόμαστε. Όμως οι κρέμες αυτές στην πραγματικότητα δεν μπορούν να εισχωρήσουν σε τόσο μεγάλο βάθος, ώστε να «κάψουν» το λίπος. Κάποιες προκαλούν τοπική υπεραιμία, η οποία όμως δεν έχει βρεθεί να σχετίζεται με οποιαδήποτε επίδραση στο σωματικό λίπος.

Λιποτροπικά βοηθήματα: Κυρίως στηρίζονται στο CLA, το οποίο είναι μη απαραίτητο λιπαρό οξύ και θεωρείται ότι αυξάνει την αποσύνθεση λίπους και τη χρήση λίπους του για παραγωγή ενέργειας. Ερευνητικά έχει φανεί μικρή μείωση του σωματικού βάρους και ακόμα μικρότερη μείωση του σωματικού λίπους. Κυρίως, δίνεται βάρος στις συστάσεις που συμπληρώνουν τα σκευάσματα και αφορούν την ισορροπημένη διατροφή και την τακτική άσκηση.

Καφές αδυνατίσματος: Περιέχει συστατικά όπως πράσινο τσάι, ινουλίνη και συστατικά ή βότανα που θεωρείται ότι δεσμεύουν το λίπος και έχουν πολλές φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες σε συνδυασμό με την κατανάλωση υγρών, οδηγούν σε αίσθημα κορεσμού. Το πράσινο τσάι, λόγω των κατεχινών που περιέχει ενισχύει τον μεταβολισμό, αλλά η ενίσχυση αυτή φαίνεται να είναι μικρή. Σε συνδυασμό με την καφεΐνη έχει κάποια παραπάνω επίδραση, η οποία όμως χαρακτηρίζεται μέτρια. Το σκεύασμα συνοδεύεται από τη σύσταση για ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση.

Υποκατάστατα γεύματος: Δίνουν γύρω στις 200-230 kcal ανά ρόφημα και συστήνονται ως υποκατάσταση 2 γευμάτων ημερησίως. Στηρίζονται στις πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες δημιουργούν κορεσμό.

Διουρητικά: Βασίζονται στην απώλεια υγρών και χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους και η παρακολούθηση από ιατρό.

Υπάρχουν στο εμπόριο πολλά «βοηθήματα» που υπόσχονται θαύματα. Βλέποντας προσεκτικά όμως, θα δείτε ότι το θαύμα προέρχεται από την ισορροπημένη διατροφή και την ένταξη τακτικής φυσικής δραστηριότητας. Δεν μπορεί κάποιος να στηρίζεται σε ένα χάπι, χωρίς να έχει πρωτίστως μάθει την αξία της ισορροπημένης διατροφής, ώστε να την ακολουθεί εφ’ όρου ζωής. Οι “quick fix” μέθοδοι, μπορούν να σας οδηγήσουν στην απώλεια λίγων κιλών, τα οποία σε ένα μεγάλο ποσοστό θα επαναπροσλάβετε γιατί δεν έχετε μάθει το πιο σημαντικό..πώς να τρώτε!

Πριν αγοράσετε κάποιο αδυνατιστικό σκεύασμα σκεφτείτε προσεκτικά, για ποιό λόγο το αγοράζετε. Εάν θέλετε αποτελεσματική μείωση του βάρους, αργά και σταθερά χωρίς επαναπρόσληψή του, απεστίαση από το άγχος του φαγητού, ενίσχυση της φροντίδας για το σώμα σας και καλύτερη ποιότητα ζωής, η λύση είναι μικρές αλλαγές μέσα από κατάλληλη εκπαίδευση.

Αγαπήστε το σώμα σας και φροντίστε το. Άλλωστε είναι το «διαμέρισμά» μας και το χρειαζόμαστε γερό. Δώστε του τα απαραίτητα για αυτό συστατικά...υγιεινή διατροφή και άσκηση. Οι μικρές αλλαγές στη διατροφή σας, στη σκέψη σας γύρω από το φαγητό και στη καθιστική καθημερινότητα, με τη συμβουλή και την καθοδήγηση του διαιτολόγου, είναι αυτές που μπορούν να σας αλλάξουν την ψυχολογία και τελικά τη ζωή. 
Τσάκου Εύα Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος iatronet.gr



1. Λάδι πιπεριού που καίει το λίπος 19 Ιουνίου 2012
Η παραλία σας καλεί και εσείς δεν ξέρετε τι να κάνετε για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά που βάλατε το χειμώνα και τα οποία αποθηκεύτηκαν στην περιοχή των γλουτών και της κοιλιάς; Φτιάξτε μόνες σας ένα λιποδιαλυτικό λάδι που βασίζεται στο πιπέρι.


Θα χρειαστείτε:
  • 250 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού μαύρο πιπέρι σε σκόνη και 1/2 ποτηράκι του κρασιού σε κόκκους
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού πράσινο πιπέρι σε σκόνη και 1/2 ποτηράκι του κρασιού σε κόκκους
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο πιπέρι σε σκόνη και 1/2 ποτηράκι του κρασιού σε κόκκους
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ροζ πιπέρι σε σκόνη και 1/2 ποτηράκι του κρασιού σε κόκκους
Τρόπος παρασκευής:
Πάρτε ένα γυάλινο μπουκάλι που να κλείνει με καπάκι ή πώμα και ρίξτε όλα τα υλικά, προσοχή όμως μην αφαιρέσετε τα πιπέρια μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Το πώμα θα κάνει το λάδι σας να κρατήσει όλες τις μυρωδιές του και να μην ξεθυμάνει η σπιρτάδα των πιπεριών.
Τρόπος εφαρμογής:
Καλό θα είναι να το χρησιμοποιείτε καθημερινά μετά το μπάνιο σας, ανακινώντας αρχικά το μπουκάλι και στη συνέχεια να κάνετε επαλείψεις και απαλό μασάζ. Αφήστε το στο δέρμα σας όση περισσότερη ώρα μπορείτε, ακόμα κι όταν κάνετε δουλειές ή ετοιμάζεστε να πάτε γυμναστήριο.

Προσοχή !!! διαβάστε και συμφωνήστε με τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου , οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε τη χρήση τους , παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή.
Σε κάθε περίπτωση προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας (*θεράπων) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Προσοχή!!! μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις -δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ).
Προσοχή !!! στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας.

2. Επίπεδη κοιλιά με Λοσιόν σώματος σπιτικό body wrap
Το καλοκαίρι έφτασε και εσείς ακόμα πασχίζετε να χάσετε τα περιττά κιλά από την περιοχή της κοιλιάς; Ποτέ δεν είναι αργά για να το πετύχετε! Φτιάξτε μόνη σας αυτό το απλό αλλά θαυματουργό body wrap και χάστε μέσα σε μια νύχτα 1,5 εκατοστό από την περιφέρεια της μέσης σας.

Λοσιόν σώματος***

Υλικά
  • ½ ποτήρι φουντουκέλαιο
  • 2 κ.σ φύλα ελιάς ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ σταφίδες, 1 κάστανο βρασμένο
  • 1 κ.γ κόκκινο κρασί
  • 10 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο: θυμάρι
  • 10 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο:κυπαρίσσι
  • 10 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο:καμφορά

Παρασκευή
Βάλε τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αφησέ το για μία εβδομάδα σε ένα βάζο και στη συνέχεια σουρωσέ το με μια γάζα. Άδειασε το λάδι σε ένα μπουκάλι. Διαρκεί μέχρι 3 μήνες.

Τρόπος χρήσης
Κάνε ντους με ζεστό νερό και χρησιμοποίησε φυσικό σφουγγάρι. Στη συνέχεια, κάνε μασάζ στο σώμα σου με κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας ένα απαλό αφρόλουτρο, ώστε να προκαλέσεις υπεραιμία. Σκουπίσου καλά με μια πετσέτα και άπλωσε το προιόν σε όλα τα σημεία του σώματος που εμφανίζουν τοπικό λίπος, μέχρι να απορροφηθεί. Τέλος, φόρεσε ένα ζεστό κολάν και σκεπάσου με μια κουβέρτα για 30 λεπτά. Κάνε ένα δεύτερο μπάνιο, για να απομακρύνεις το λάδι από το δέρμα σου. Σκουπίσου καλά με μια πετσέτα και άπλωσε στο σώμα σου τη μάσκα σώματος που σου προτείνουμε.

3. body wrap Θα χρειαστείτε:
  • – Λοσιόν σώματος***
  • – Μεμβράνη περιτυλίγματος
  • – Επίδεσμο
Βήμα 1ο:
Απλώστε ένα παχύ στρώμα από τη λοσιόν στην περιοχή που θέλετε να εστιάσετε (στομάχι, μπούτια, μπράτσα και γενικότερα όπου χρειάζεται).
Βήμα 2ο:
Τυλίξτε μερικές φορές όλη την περιοχή με την πλαστική μεμβράνη. Κάντε την εφαρμοστή αλλά όχι σφιχτή, άλλωστε θα κοιμηθείτε όλο το βράδυ έτσι και πρέπει να νιώθετε άνετα.
Βήμα 3ο:
Τυλίξτε όλη την περιοχή με τον επίδεσμο ή με κάτι που θα σταθεροποιήσει την μεμβράνη, έτσι ώστε να παραμείνει στην θέση της. Καλύψτε ολόκληρη την επιφάνεια της μεμβράνης.
Βήμα 4ο:
Μπορείτε πλέον να ξαπλώσετε και… όνειρα γλυκά!

Η λογική της παραπάνω διαδικασίας βασίζεται στο ότι βοηθάει το σώμα σας να απελευθερώσει το νερό που κατακρατείται λόγω των καιρικών συνθηκών, της κατανάλωσης τροφίμων, ακόμα και των επισκέψεων της… Μητέρας Φύσης. Ο συνδυασμός της λοσιόν και του πλαστικού βοηθά στο να βγει προς τα έξω.


4. Μάσκα σώατως
Υλικά 
  • 1 ποτήρι νερό αποσταγμένο,
  • 1κ.σ πράσινο άργιλο, ½ κ.γ αλάτι
  • 10 σταγόνες βάμμα ιωδίου
  • 2κ.σ φύκια βεζίκουλους
Παρασκευή
Χτύπησε το αλάτι με τα φύκια σε ένα γουδί, μέχρι να γίνουν σαν πούδρα. Κατόπιν, πρόσθεσε τον άργιλο και ανακάτεψε. Ζέστανε το αποσταγμένο νερό, χωρίς να βράσει (περίπου 45 C). Ρίξε το μείγμα στο νερό και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρευστο γαλάκτωμα.

Τρόπος χρήσης
Βούτηξε στο μείγμα ένα βαμβάκι και κάνε επάλειψη σε όλο το σώμα. Στη συνέχεια, τυλίξου με ένα πλαστικό φιλμ και σκεπάσου με μια κουβέρτα για 10-15 λεπτά. Κάνε ένα ντους και άπλωσε στο σώμα σου ενυδατική κρέμα ή το λάδι των αιθέριων ελαίων που σου προτείνουμε.


Προσοχή !!! Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις τη μάσκα σώματος αν είσαι έγκυος ή αν έχεις κάποια πάθηση του θυρεοειδούς, εξαιτίας του ιωδίου και των φυκιών που περιέχει. Σιγουρευτείτε ότι διαβάσατε το αρχικό προειδοποιητικό μήνυμα.!!!



5. ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΟΥΛΑ - ΛΑΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ


Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρ 2012 DOWN το βίντεο εχει πέσει
Η γνωστή αισθητικός Δήμητρα Γουλά δείχνει πως να φτιάξετε μόνη σας ένα θερμαντικό πίλινγκ μπαχαρικών κατά της κυτταρίτιδας με βάση το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και την κανέλλα, όπως επίσης και ένα αποτοξινωτικό λάδι κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους στο Πρωινό του ANT1 με τον Χρήστο Φερεντίνο και την Σίσσυ Χρηστίδου
Υλικά αποτοξινωτικόυ λαδιού
  • Ελαιόλαδο
  • stick κανέλα
  • Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
Υλικά θερμαντικόυ πίλινγκ
  • Μαυρο πιπέρι
  • Πάπρικα (καυτερή)
  • Λάδι κανέλας
  • Κανέλα σε σκόνη
------------------NEW----------------------
Φυσικό σφουγγάρι με καφέ και τζιντζερ κατά της κυτταρίτιδας
  • 1 Μπεν μαρίν
  • Θήκες σιλικόνης
  • 200 γρ. Σαπούνι γλυκερίνης
  • 2 κ.σ. τζίντζερ
  • 2 κ.σ. γαλλικό καφέ
  • Ένα κομμάτι Φυσικό σφουγγάρι – Λούφα
  • 60 σταγ. Αιθ. Έλαιο grape fruit
 Φυσικό λαδί κατά της κυτταρίτιδας με δεντρολίβανο και γκρέιπφρουτ
  • 100 ml αμυγδαλέλαιο
  • 20 σταγ. Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
  • 20 σταγ. Αιθέριό έλαιο γκρέιπφρουτ
--------------------------------------------------



6. Λιποδιαλυτική μάσκα σώματος!

Ο Δ. Γιαννιώτης δείχνει πως να φτιάξετε λιποδιαλυτική μάσκα σώματος για τον ύπνο!
Ημερ. Καταχώρησης: Δευτέρα 13-04-2015
Διάρκεια: 00:10:36 - Διαθέσιμο μέχρι : 01-01-2036
Πηγή https://www.antenna.gr/minisites/to-proino/watch/to-proino-lipodialitiki-maska-somatos



7. Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με καφέ
Σύμφωνα με έρευνες οι κρέμες που περιέχουν καφεΐνη είναι το νέο όπλο για τις γυναίκες ώστε να καταπολεμήσουν την κυτταρίτιδα.
Υπάρχει τρόπος αν δε θέλεις να ξοδευτείς, ώστε να φτιάξεις μόνη σου την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με καφέ.

Η σπιτική κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με καφέ είναι λιποδιαλυτική και αντιοξειδωτική, παράγοντες που βοηθάνε στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Ο τρόπος παρασκευής της είναι πολύ εύκολος και σίγουρα τα υλικά υπάρχουν στο σπίτι μας!

Για την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με καφέ θα χρειαστούμε
  • Το κατακάθι μιας κούπας ελληνικού καφέ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, ή αμυγδαλέλαιο ή 20ml 
  • Κρέμα σώματος (οποιαδήποτε έχετε διαθέσιμη)
Αφού απολαύσουμε το ελληνικό καφεδάκι μας, κρατάμε το κατακάθι του για να το χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα. (Τώρα αν δεν πίνεις ελληνικό καφέ τι να πω γι’ αυτό… πάρε τον καφέ της γιαγιά σου!)

Οδηγίες προετοιμασίας για την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με καφέ
Αναμιγνύουμε το κατακάθι του ελληνικού καφέ με ό,τι έχουμε επιλέξει, δηλαδή με ή το ελαιόλαδο, ή το αμυγδαλέλαιο ή την κρέμα σώματος.
Πριν της εφαρμογή της κρέμας κατά της κυτταρίτιδας με καφέ, θα βοηθήσει να προηγηθεί ένα peeling στα σημεία που εντοπίζουμε έντονο το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.
Μετά το peeling και σε στεγνό δέρμα εφαρμόζουμε με κυκλικές κινήσεις την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας. Κάνουμε για 2-3 λεπτά μασάζ με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις. Κατόπιν τυλίγουμε με ελαστική μεμβράνη (μαγειρικό σελοφάν) τα σημεία του σώματος που έχουμε βάλει την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας και περιμένουμε για 15 λεπτά (καλά, μη στέκεσαι έτσι για 15 λεπτά, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις! Βέβαια ό,τι θέλεις εντός σπιτιού!)
Στο τέλος ξεπλένουμε την κρέμα με χλιαρό νερό και είμαστε έτοιμες!



Extra tip: Σας παρουσιάζουμε ένα πρωινό ρόφημα που θα βοηθήσει στην διάλυση και αποβολή του περιττού λίπους, θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό, την καύση περισσότερων θερμίδων με ισχυρή αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δράση. Σιγουρευτείτε ότι διαβάσατε το αρχικό προειδοποιητικό μήνυμα.!!!





Ρόφημα : Το φυσικό «λιποδιαλυτικό της γιαγιάς» με μέλι, κανέλα και λεμόνι
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά λιποδιαλυτικά προϊόντα που υπόσχονται απώλεια λίπους και κιλών. Εάν θέλετε να αδυνατίσετε με πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο, δοκιμάστε το γευστικό ρόφημα από μέλι, κανέλα και λεμόνι, που αποτελείται από 3 ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της φύσης. Σίγουρα θα σας θυμίσει παλιές καλές αναμνήσεις. Τη γεύση αυτή τη θυμόμαστε από τη γιαγιά.

Πληροφορίες : Το μέλι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθά στη διάλυση και αποβολή του περιττού λίπους από τον οργανισμό. Η κανέλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, την καύση περισσότερων θερμίδων και μειώνει το πρήξιμο της κοιλιάς. Τέλος, το λεμόνι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δράση.




Πώς θα το φτιάξετε: Για την παρασκευή του ροφήματος θα χρειαστείτε:
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (βιολογικό κατά προτίμηση),
  • λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού,
  • κανέλα σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
  • 1 ποτήρι βραστό νερό
Διαλύστε την κανέλα στο ζεστό νερό και περιμένετε λίγο μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και το λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε ένα ποτήρι πριν το πρωινό σας γεύμα για να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.



Τσάι Κοκτέ'ι'λ αδυνατίσματος.

Το ρόφημα που σήμερα σας προτείνουμε θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε κιλά αλλά και να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας.
Σε ίσες ποσότητες κάντε ένα μείγμα από:

  • - Λουΐζα
  • - Μέντα
  • - Πράσινο τσάι
  • - Σημύδα
  • - Τσουκνίδα
Περάστε τα λίγο από το μπλέντερ και αποθηκεύστε τα όλα μαζί (μείγμα) σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Τρόπος παρασκευής:
Σε μία κατσαρόλα ή μπρίκι προσθέστε νερό και περιμένετε μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει, απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα βοτάνων (για κάθε 1 ένα φλιτζάνι νερό), περιμένετε 10’ και στραγγίζετε καλά.

Δοσολογία: 3 φλιτζάνια/ ημέρα ή Σε 1 λίτρο νερό ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, το μουλιάζετε για 10’ σε καυτό νερό και το πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σαν νερό. Μπορείτε να βάλετε παγάκια και στικ κανέλας και να το απολαύσετε ευχάριστα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Το συγκεκριμένο αφέψημα ενυδατώνει την επιδερμίδα, βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και της περίσσειας ποσότητας υγρών, μειώνει την κυτταρίτιδα, αυξάνει τις καύσεις και συμβάλλει στο αδυνάτισμα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα βασικά για τις δίαιτες : διαβάστε τα εδώ ➤ 


Δείτε σχετικά άρθρα στο Ιστολόγιο μας:
Δ17

Πηγή 


ΠΡΟΣΟΧΗ !!! H ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ δημοσιεύει άρθρα τηρώντας κατά γράμμα τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων, δημοσιεύοντας άρθρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για λόγους ενημέρωσης και εκπαίδευσης (αρ.25) τόσο των μελών της ομάδας όσο και όλης της ανθρωπότητας , επίσης χρησιμοποιεί της παράθεσης σύντομων αποσπασμάτων άρθρων , βιβλίων , και συγγραμμάτων νομίμως δημοσιευμένων για την υποστήριξη της γνώμης εκείνου που τα παραθέτει και την κριτική της γνώμης των αναγνωστών και των blogger του ιστοτόπου μας υπό την προϋπόθεση ότι ΠΑΝΤΑ αναφέρεται η προέλευσή τους και ο δημιουργός και εκδότης τους (α.19) με ενεργό LINK και παραπέμπει στην αρχική πηγή δημοσίευσης. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του Ν.2121/1993 . ΠΑΡΟΛΑ αυτά αν κάποιος κάτοχος προστατευμένου ©COPYRIGHT ή Creative Commons περιεχομένου εντοπίσει παράβαση του έργου του στον ιστότοπο μας παρακαλούμε να επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ μαζί μας για να το ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ή να το ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ άμεσα ανάλογα με την επιθυμία του ... !!!

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

SUBSCRIBE & FOLLOW

Blog News: Μόλις αποκτήσαμε NEA Ειδησεογραφική Εφημερίδα με News Clips Πρώτης Γραμμής » ΕΔΩ

Blog News: Mπορείτε να γίνετε Ενεργό μέλος της ομάδας Naturalife, κάνετε ερωτήσεις, απαντήσετε σε ερωτήσεις, ανεβάστε άρθρα φωτογραφίες και video κάντε εγγραφή » ΕΔΩ 

Όροι χρήσης - Terms of use - Privacy Policy

Προσοχή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ιστοσελίδων για βότανα και διατροφή που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς ούτε είμαστε αρμόδιοι ούτε προτείνουμε και ουδεμία ευθύνη φέρομε για τη χρήση τους, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους Ιατρούς, και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα υγείας πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟ ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος να κρίνει πως θα πρέπει να συνδυαστεί η φαρμακευτική αγωγή με τη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική δίαιτα ή μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον *προσωπικό σας ( *θεράπων ) ιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε κάποιο βότανο ή έλαιο στο οποίο είστε αλλεργικοί. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις δοσολογίες ( συμβουλευτείτε μόνο Ειδικό ). Προσοχή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό πριν τη χρήση βοτάνων πάρτε άμεσα οδηγίες αποκλειστικά και μόνο από γυναικολόγο σας. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και ποιες δημοσιεύσεις υπάγονται στις εξαιρέσεις του